Клопа

Пита/бурек са пилећим месом

Састојци: паковање кора за питу, бело пилеће месо око 400 грама, шаргарепа, главица црног лука, со, уље, кисела павлака.

Пилеће месо прокувати у посољеној води, а затим га исецкати.

У угрејаном уљу пропржити црни лук и изрендану шаргарепу. Додавати по мало топлу воду како би шаргарепа лепо омекшала. Затим додати месо. Кад месо буде испржено, оставити да се прохлади. Додати кашику павлаке.

У плех ставити две коре. Кору мало поуљити па по њој равномерно распоредити кашу. Поступак понављати док не утрошите коре. Са уљем не претеривати како на крају пита не би била превише масна. Пећи на 200 степени око пола сата.

Пита се при крају печења може прелити јајима умућеним са кашиком павлаке.

Уз ово јело могу се служити јогурт, кисело млеко, а највише прија кад сте гладни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *