Вести

Планинари обележили славу клуба

Планинарски клуб Торник свечано је обележио своју славу, празник Светог краља Милутина. Поред златиборских планинара, прослави су се придружили гости из Ужица, Аранђеловца и Босанске Градишке.

– Историја планинарства у нашој општини почиње на 12. новембра 1931. године када је основано Планинарско друштво Златибор. Истог датума 20 година касније, са радом је почело Планинарско друштво Вијогор чији смо ми наследници. Погодило се и да смо, пре пар година, ишли у освајање Риле у Бугарској и да смо баш на данашњи дан посетили Цркву свете Недеље у Софији и поклонили се моштима Светог краља Милутина. Подударање тих датума и симболика коју носе са собом су били пресудни да, баш овај празник изаберемо за славу клуба – објаснио је Марко Џамбасовић председник ПК Торник. – Претходих година смо успели да уозбиљимо рад клуба. Имамо запажене резултате на такмичењима у планинарској оријентацији, редовно организујемо акције на Златибору и експедиције на друге планине. 2022. ПК Торник слави 40 година постојања. Надам се да ћемо, слично као краљ Милутин који је освајао територије и ширио Србију, ми освајати нове планинске врхове и ширити идеју о лепотама овог спорта – истакао је Џамбасовић.

Члановима клуба су подељене дипломе за допринос током прошле године, а специјалну диплому као најактивнији члан добио је Оливер Новаковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *