Вести

Спорт: Свако своју битку бије

КК-Златибор

ФУДБАЛ

Након одиграна два кола Плеј аут-а Прве лиге Србије фудбалери Златибора налазе се на 6. месту. Данас, 27.04.2022. од 18 сати очекује их нови меч против екипе Мачве из Шапца. Следећу утакмицу такође играју ове недеље. 01.05.2022. када ће ФК Златибор као гост играти против ФК Кабел из Новог Сада.

ФУТСАЛ

Футсалери Златибора играју последњу рунду баража за пласман у виши ранг против екипе Лепосавића. У понедељак 25.04.2022. у Рашкој је одигран први меч у коме су Чајетинци победили резултатом 7:4. Други меч се игра у четвртак, 28.04.2022. на Златибору.

КОШАРКА

КК Златибор предстоји учешће у Суперлиги као и бараж за пролаз у АБА лигу.

Ових дана подигла се велика прашина око дуела између КК Златибора и КК Борца из Чачка, који би требало да одлучи која од екипа ће наредне сезоне играти у Јадранској лиги. Иако су освојили АБА 2 лигу, Златибор ће морати да игра бараж због ограниченог броја тимова из Србије. Прва утакмица игра се 30. априла 2022. у Чачку, друга 04. маја 2022. у Чајетини, а евентуална трећа 08. маја 2022. у Чачку.

По последњим информацијама, због недефинисаног броја учесника АБА1 лиге следеће сезоне, могуће је да до баража уопште и не дође што би значило да ће КК Златибор такмичење наставити у највишем рангу регионалног такмичења.

Због поменутог баража, одложен је почетак Суперлиге Србије. Уместо најављеног 27. априла, прва утакмица се игра 07. или 11. маја 2022. (зависно да ли ће Златибор и Борац играти две или три утакмице). Ове Године Суперлигу играју: Борац, Мега, Партизан, ФМП, Црвена звезда, Златибор, Слога и Војводина. Пет тимова из АБА лиге и три првопласирана из КЛС. Екипе су подељене у две групе. Групу А чине Црвена звезда, Мега, Борац и Слога, док су у групи Б Партизан, ФМП, Златибор и Војводина. По две првопласиране екипе у групи иду даље. Полуфинале се игра на две добијене утакмице по систему А1-Б2 и А2-Б1. Финални мечеви се играју на три победе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.