Вести

Фестивал Деца међу нарцисима

deca-među-narcisima

У периоду од 19. до 21. маја 2022. у Чајетини се одржава 30. по реду фестивал „Деца међу нарцисима“. Фестивал организује Културни центар Чајетина са циљем промоције дечијих литерарних остварења и стицања нових пријатељстава међу децом из земље и иностранства.

Фестивал почиње у четвртак, вечери посвећеној идејном творцу манифестације, Михајлу Ћуповићу Ћупи. Програм почиње у 19 сати у Дому културе у Чајетини у коме учествују основци златиборских школа, Жарко Божанић и песникиња Мирјана Ранковић Луковић. Након тога биће изведена позоришна представа „Чувајмо приподу“. Почетак је у 19:30, а улаз је слободан.

Другог дана на програму је представа Пепељуга. Игра се у Дому културе са почетком у 19 сати. Улаз је слободан. Обе представе изводи дечији драмски студио „Бистричак“ који већ дуги низ година успешно води глумица Биљана Здравковић.

Трећи дан је резервисан за проглашење победника међународног литерарног конкурса под називом “ Децо! Чајетина зове, спремајте песме нове!“. Програм почиње у 12 сати доделом награда. Овогодишњи гости фестивала су хор „Колибри“ из Београда, дечији Дино клуб са Златибора, Жарко Божанић, глумац Драган Јовановић и песници Виолета Јовић, Урош Петровић, Тоде Николетић и Мирјана Ранковић Луковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.