Вести

Спортске игре младих на Златибору

sportske-igre

У четвртак, 19. маја 2022. године Златибор ће бити домаћин Спортских игара младих. Програм почиње у 10 сати на Краљевом тргу радионицом „Zero waste – буди део игре – чувај нашу планету“, иза које следе спортска надметања.

Спортске игре младих ове године се одржавају девети пут у преко 25 градова наше земље. Игре су намењене деци основних школа који се појединачно или екипно такмиче у неколико спортских дисциплина, без обзира да ли се баве неким спортом или не.

Од екипних спортова организују се турнири у малом фудбалу, баскету, игри „између две ватре“ и штафетној трци „Пријатељ од детињства“. А од индивидуалних спортова ту је атлетска дисциплина трка на 60 метара.

У сваком граду/месту организују се квалификациони турнири, а затим и финална такмичења (ове године у Новом Пазару). Првопласиране екипе обезбеђују учествовање на Државном финалу за Србију које ће се одржати током јула у Врњачкој Бањи. Победници Финала Србије иду на завршно међународно такмичење које се одржава у Сплиту средином августа.

Екипе и појединци се могу пријавити на http://www.igremladih.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.