Вести

Недеља позоришта

Пред златиборском и ужичком публиком је изузетно занимљива и узбудљива недеља позоришта током које ће бити одигране четири представе.

У понедељак, 13.02.2023. у Културном центру Златибор одиграће се представа „Д Пиг“ у извођењу Народног позоришта из Ужица. То је сатирична комедија рађена по Нушићевим кратким комадима Свиња, Кијавица и Дугме. Представу је режирао Бранко Поповић, а улоге тумаче Бранислав Љубичић, Дивна Марић, Вања Ковачевић, Дејан Максимовић и Јанко Радишић. Почетак је у 19.00 сати, а улаз је слободан.

У уторак, 14.02.2023. у Дому културе у Чајетини гостује комедија Источни анђео у којој играју Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић и Стеван Пиале. Љиљана Лашић је аутор текста, док је режију потписао Драгослав Илић. Представа почиње у 20.00 сати, а цена улазнице је 300 динара.

Народно позориште Ужице наредне недеље у свом репертоару има две представе:

14.02.2023. игра се „Месец (дана) на селу“. Представа је на 27. Југословенском позоришном фестивалу Без превода освојила три награде: за најбољу сценографију, за епизодну улогу и за консеквентно и савремено драматуршко тумачење класичног драмског текста. Представа се игра на великој сцени, са почетком у 20.00 сати.

19.02.2023. ужичкој публици ће се представити гошће из Београд представом Прича се по граду. Реч је о комедији коју је писала и режирала Сташа Копривица, а улоге играју Олга Одановић, Дубравка Мијатовић, Анастасија Мандић и Сена Ђоровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *