• Latest
  • Trending
  • All
Трпеза код Буца

Ђорђе Богојевић (Трпеза код Буца): Наша кухиња је најбоља

5. јун 2023.
Знањодром

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.
Недеља ужичког позоришта

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.
Култура: Премијера филма „Изван времена“

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

22. мај 2025.
Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
VIII Фестивал пољског цвећа

VIII Фестивал пољског цвећа

20. мај 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

19. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
субота, мај 31, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Саговорници

Ђорђе Богојевић (Трпеза код Буца): Наша кухиња је најбоља

by Око Златибора
5. јун 2023.
in Саговорници
0
Трпеза код Буца
Share on FacebookShare on Twitter

Ресторан „Трпеза код Буца“ је отворен јула 2021. у Ужицу. Његов власник, заљубљеник у кување још од детињства, је Ђорђе Богојевић који нам открива шта нуди овај ресторан и шта је најбитније да бисте били добар кувар.

Редовно сте завршили средњу грађевинску школу, а ванредно куварство. Зашто баш куварство?

– Куварство је, просто, моја љубав. Грађевину сам завршио редовно јер те године када сам уписивао средњу школу није постојао смер куварство. Грађевину сам уписао по принципу „дај шта даш“, а у другој години сам уписао прву годину куварства и полагао разлику предмета. За куварство је било потребно да се одради неки фонд часова праксе. Зато сам ишао у један ресторан у Ужицу и када сам први пут ушао у професионалну кухињу – то је било то. То је нешто што сам волео од малих ногу и тада сам дефинитивно схватио да је то мој позив. Ево, ове године славим мали јубилеј, 15 година активног рада у куварству. Мало ли је? После толико времена, кувању приступам са истом љубављу као и првог дана.

Како сте се одлучили да отворите ресторан?

Идеју за отварање свог локала сам добио од најближих и уз њихову подршку сам се осмелио и кренуо у посао. Заиста није било лако, а сам почетак је увек најтежи. Иако сам донекле био спреман и знао шта ме чека, доста ствари ми је било ново и непознато. Касније, како је време одмицало, уочавао сам грешке и трудио се да их исправим. Ресторан сам отворио у стварно незгодном моменту. Било је то време епидемије короне, за њом је дошла инфлација, али хвала Богу, са својим сарадницима и запосленима успевам да гурам даље.

Шта нуди „Трпеза код Буца“?

„Трпеза“ својим муштеријама нуди кувану храну и готова јела без адитива и осталих примеса. Како куваних јела тако и домаћих колача и посластица. Оно сто су наше мајке и баке спремале што би се рекло „на кашику“. Данас је темпо живота много јак и брз. Зато је „Трпеза“ ту за све оне који немају времена да спремају храну или не воле да проводе време поред шпорета. Тако им остаје више времена за себе. Радимо кетеринге за разне прославе и весеља. Све то можете наћи на нашој инстаграм страници ТРПЕЗА КОД БУЦА.

Колико је тешко опстати у том послу?

Сматрам да није тешко опстати ни у једном послу ако сте му максимално посвећени. Рецепт за опстанак у овом послу је врло једноставан: Морате људима понудити квалитет и приступачне цене. И морате бити упорни. Ја сам имао срећу да спојим љубав, посао, хоби и да могу да живим и зарађујем од свог рада.

Радили сте по хотелима што код нас, што у иностранству. Чија је кухиња боља, њихова или Буцова?

Наравно да је наша кухиња најбоља. Пре свега, количински има колико треба, а често и више од тога. Ми смо народ који воли да трпеза буде богата и разноврсна. Да скратим, наша кухиња је убедљиво најбоља кренувши од пића па до ића.

Сваки кувар има своје кулинарске тајне. Имате ли их Ви?

Што се тиче кулинарских тајни, за мене је то чиста глупост. Логично је да знање треба пренети на нове генерације кувара које ће можда бити боље и од нас. Тајна је, пре свега, у осећају и односу према раду. Нпр. ми кувари после неког времена створимо осећај колико нешто треба да посолимо, колико зачина да додамо без пробања јела. Свој рецепт за неко јело вам могу испричати и објаснити до танчина, али ако човек нема осећај и ако не воли то што спрема и ради, све је џаба. Што се мене тиче, кога год нешто интересује може слободно да ме пита, а ја ћу му радо открити све своје кулинарске тајне.

Шта Ви волите да поједете?

Боље да сте ме питали шта не волим да поједем. Највише волим слаткише, небитно које, само да немају смокве. За мене све долази у обзир: торта, колач, сладолед… Што се сланиша тиче, највише волим ту хлебасту храну која није баш добра за наш организам: пасте, лазање, пите и гибанице свих могућих врста. Ма, волим све!

За које јело, у свом ресторану, бисте рекли „е ово морате пробати“?

– Морате да пробате све. Нашу здраву проју од паленте и овсених пахуљица, чорбе, свињски сач, ужичку шницлу, ледене коцке, урмашице, баклаве….

Постоји ли неки ваш специјалитет (ваш оригинални рецепт)?

Идем ка томе. Свако жели да остави неки печат у својој професији, па и ја. Драго ми је што видим да људи примећују мој труд и рад и, пре свега, што уживају у храни коју спремам.

ShareTweet

Related Posts

наши-људи-за-наше-место

Марко Пантовић: Верујем у наш програм и наше људе

by Око Златибора
20. мај 2024.
0

Марко Пантовић, млади адвокат са Златибора је носилац листе групе грађана "Наши људи за наше место" која излази на локалне...

Piščević Boro

Боро Пишчевић: Неподељена лепота је упола лепа

by Око Златибора
24. мај 2023.
0

Боро Пишчевић је некадашњи пилот Ратног ваздухопловства, а данас планинар који неуморно обилази Србији и труди се да свима приближи...

ničim-izazvan

Ничим изазван: Нема лепшег посла од рокенрола

by Око Златибора
25. јул 2023.
0

Ничим изазван, један од најпопуларнијих српских рок бендова у последњој деценији наступиће 28. јуна у ужичком Градском културном центру. Тим...

Др Гордана Бојовић

Др Гордана Бојовић: Здрава храна – кредит будућности

by Око Златибора
14. април 2023.
0

Др Гордана Бојовић рођена је 22. августа 1977. године у Земуну. Основну и средњу медицинску школу завршила је у Ваљеву,...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.