• Latest
  • Trending
  • All

Од Буца до полумаратонца

28. јул 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.

Културни репертоар

30. октобар 2025.
zlatibor-znanjodrom

Знањодром

23. октобар 2025.

Црква Свете великомученице Недеље у Трипкови

29. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 5, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Саговорници

Од Буца до полумаратонца

by Око Златибора
28. јул 2025.
in Саговорници
0
Share on FacebookShare on Twitter

Ђорђе Богојевић, власник ресторана Трпеза код Буца у Ужицу је успео да смрша 65 килограма и, од човека, коме је везивање пертли представљало напор, постане полумаратонац. Разговарали смо са њим о мотивима да промени живот из корена и како је ова промена утицала на њега.

Ресторан је ту, разноврстан и богат мени је ту, љубазне и насмејане раднице су ту…, а где је Буцо?

Пре свега, хвала вам на позиву за овај интервју. Буцо је ту – само у мањем паковању! Дакле, исти човек, али са мање килограма и више енергије.

Шта је био преломни тренутак који вас је подстакао да смршате?

Здравље, пре свега. Дошао сам у стање да више нисам могао да се сагнем да вежем пертле, да се попнем уз степенице, а да не останем без даха, или да сиђем низ њих, а да ме колена не заболе. Листа је била дуга. Здравље је било кључни разлог, а онда је све остало дошло само по себи.

Како сте променили своје навике да бисте смршали?

Почео сам малим, али упорним корацима. Смањио сам порције, бирао здравију храну, бројао калорије и кораке. Кренуо сам у лагане шетње, постпено их претворио у брже ходање, затим трчање и на крају, полумаратони. Нема ту магије. Само одлука, дисциплина и корак по корак ка циљу.

Колико је све то било тешко?

И те како тешко. Као што каже моја мама: „Што је брзо, то је и кусо.“ Не постоји чаробни штапић који ће вам одједном скинути килограме. Мршављење је дуг процес. Имао сам и падове и успоне, као свако. Имам их и данас. Најтеже је било одрећи се слаткиша. Лакше је избацити рођено дете из куће него слаткише из исхране. Кризе глади су нормална ствар. Водим се идејом: „Попиј мало, воде, можда ниси гладан!“ Ако то не упали, онда сам вероватно стварно гладан. Битно је не одустати и веровати у себе. Када кренете у овако нешто битно је да мислите да сте већ успели и да сте смршали.

Како се данас осећате након што сте изгубили толики вишак килограма?

У једном тренутку сам скинуо 65 килограма, а имао сам преко 150. Данас се осећам као човек који је поново преузео контролу над својим животом. Боље изгледам, боље се осећам – и физички и психички. Све иде једно с другим.

Како данас одржавате телесну тежину?

Трчим. Радим. Трчим. Понекад и спавам. Наравно, понекад поједем и нешто што не бих требало, али важно је не претеривати. Све је у мери.

Почели сте да трчите и истрчали сте више полумаратона. Како је до тога дошло?

Некада сам бежао са часова физичког! Ни сам не верујем да данас трчим полумаратоне. Мој професор Зоки, ако чита ово, вероватно се крсти од чуда! Био сам на три Београдска полумаратона, и трчао у Чачку, Крушевцу, Новом Саду, Зрењанину… Имам око 20 медаља за последњих годину и по дана. Не трчим због такмичења – трчим због себе. Маратон ми још није у плану, али доћи ће и то.

Ваш ресторан носи име по надимку који сте добили због изгледа. Да ли ћете му сада променити име – и да ли сте мењали мени?

Буцо је сада бренд. То више није облик, већ дух, енергија и приступ. Име остаје, као трофеј, али и као подсећање на старе дане. Мени је богат, домаћи и искрен, такав ће и остати. Као успомена на старог Буца, остао је вишак коже и не стидим га се. Не смета ми. То је подсетник одакле сам кренуо и колико сам се променио.

Бојан Савић

ShareTweet
Previous Post

Фестивал Залет

Next Post

Музеј „Старо село“ слави славу Огњену Марију

Related Posts

slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

by Око Златибора
5. новембар 2025.
0

Кад се први пут негде запослиш, рачуна ти се радни стаж, a у књижевности се рачуна кад први пут негде...

dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

by Око Златибора
1. септембар 2025.
0

После готово двадесет година у државном здравству, др Гордана Бојовић одлучила је да отвори сопствену ординацију. Са нама је поделила...

marija-djokic

Марија Ђокић: Уметник не може да побегне од своје уметности

by Око Златибора
19. август 2025.
0

Марија Ђокић сликарка из Чајетине један је од уметника чији радови ће бити део изложбе коју 18. октобра, у Београду,...

zeljko-zele-jovanovic

Жељко Желе Јовановић: Апокалипса је увелико почела

by Око Златибора
12. август 2025.
0

Он толико лепо лаже да ми је просто непријатно што му не верујем.Видите ове рушевине? Е, све смо то ми...

Next Post

Музеј "Старо село" слави славу Огњену Марију

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.