Политика приватности

Ко смо ми

Наша адреса веб места је: https://okozlatibora.rs.

Обавештење о колачићима

Овај сајт користи колачиће (cookies) преко којих прикупља податке о кориснику у сваком тренутку његове интеракције са Веб-сајтом који по правилу нису личне природе.

Више о колачићима прочитајте у даљем тексту.

ОБАВЕШТЕЊЕ О КОЛАЧИЋИМА (COOKIES)

У циљу правилног функционисања Веб-сајта, пружања бољег корисничког искуства и унапређења Веб-сајта, Веб-сајт похрањује одређену количину информација (колачића, цоокиес-а) на уређај корисника. Похрањивање колачића на уређај корисника подразумева да је корисник упознат са тим да сајт користи колачиће и да је на то пристао у складу са овим обавештењем.

Корисник такође у сваком тренутку може да онемогући употребу колачића одговарајућим подешавањима у интернет претраживачу преко којег приступа сајту. На тај начин ускраћује или опозива пристанак за коришћење колачића. Ако блокира колачиће корисник и даље може да претражује сајт али му неке његове могућности неће бити доступне.

Шта је колачић?

Колачићи су текстуални документи који се чувају на уређају корисника, а настају док корисник посећује Веб-сајт. Када корисник поново буде приступио Всајту може преузети податке са уређаја корисника, а који су садржани у колачићима. Посредством колачића од корисника прикупљамо податке, као што су: назив интернет претраживача преко којег корисник приступа Веб-сајту, назив и тип уређаја корисника, оперативни систем, назив домена, адресу интернет протокола (ИП) рачунара, датум и време приступања сајту, интернет адресу страница преко којих корисник приступа сајту и друге сличне информације.

Коју врсту колачића користимо?

На Веб-сајту користимо више врста колачића који се разликују по својој сврси, дужини трајања и веб-сајту који их је интегрисао (Веб-сајт или треће стране).

Сврха колачића може бити правилан рад и унапређење функционисања Веб-сајта, а може бити усмерена и на праћење понашања корисника за потребе статистичких анализа (посећености, начина употребе сајта) и маркетинга.

Привремени колачићи похрањују привремене податке, као што су подаци у вези са конкретном куповином преко сајта који се бришу са уређаја након затварања интернет претраживача корисника.

Трајни колачићи се с друге стране користе у сврху правилног и бољег функционисања сајта, а што кориснику који се региструје олакшава приступ, а нама помаже да боље разуме потребе корисника и сходно томе унапређује рад сајта.

Око Златибора користи колачиће повезане са услугама аналитике које јој пружа Google (Google Analytics). Google Analytics подразумева услугу анализе саобраћаја на веб-сајту и његове употребе и обезбеђује пакет за развој софтвера. Поред тога Google Analytics подаци и Google Manager представљају алате за праћење понашања корисника на сајту и статистику посећености сајта.

Посета сајту иницира и употребу колачића који користи Faceobook за испоруку реклама. Fecebook-ов колачић прикупља статистичке податке који се односе на посете сајту, као што су број посета, просечно време проведено на сајту и које странице су посећене.

Око Златибора користи и неколико колачића чија је улога да омогуће безбедну посету сајту.

Како онемогућити колачиће

Блокирањем колачића корисник онемогућава њихово похрањивање на свом уређају. Сва подешавања у вези са колачићма се пре свега могу извршити у интернет претраживачу, с тим што постоји могућност да ако блокира колачиће корисник неће моћи да користи неке од функција на сајтовима.

Такође, коришћење колачића у вези са посетом Веб-сајту се онемогућава потпуно или делимично избором одговарајуће опције која се кориснику на почетку посете сајту омогућава и то на тај начин што корисник може да изабере да забрани употребу свих колачића без разлике за коју сврху се користе осим употребу неопходних колачића.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.