• Latest
  • Trending
  • All
uštipci-od-mlevenog mesa

Уштипци од млевеног меса

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Уштипци од млевеног меса

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
1
uštipci-od-mlevenog mesa
Share on FacebookShare on Twitter

Уштипци од млевеног меса су укусни, лако се припремају и, исто толико важно, не захтевају никакве специјалне састојке. За припрему овог јела не треба вам ђумбир, авокадо, уље од бадема, Camembert… већ оно што углавном имате у кући – нервозно гладан муж и ништа за ручак.

Састојци за уштипке су: 300 gr мешаног млевеног меса, једно јаје, 2-3 чена белог лука ситно сецкана, мало прашка за пециво, со, 2-3 кашике брашна. Уместо мешаног може се користити и само свињско месо. Мешано је укусније, поготову ако је ситно самлевено.

Замесити млевено месо, јаје, чена белог лука, шољицу воде, мало прашка за пециво, додати соли по укусу и брашно. Може се додати и мало обареног, добро исцеђеног и ситно исецканог спанаћа или блитве. У том случају можете додати врло мало презли како би упиле вишак воде.

У тигањ ставити маст да се добро угреје. Кашиком правити уштипке и пржити их на умереној температури, исто као класичне уштипке од теста.

Послужити топло уз пола векне хлеба.

Уколико се овако спремљени уштипци од млевеног меса, неким случајем, не допадну вашем мужу, слободно га пошаљите код мајке на кашику док се не унормали.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: питатесто
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Самир Аслани

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Самир Аслани

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.