• Latest
  • Trending
  • All
krompir-salata

Кромпир салата

25. март 2025.

Културни репертоар

9. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Уторак, новембар 11, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кромпир салата

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
krompir-salata
Share on FacebookShare on Twitter

Кромпир салата је јело од куваног кромпира које се служи као прилог главном јелу. Сматра се да је настала у Немачкој и да се одатле раширила широм Европе и Азије.

За припрему кромпир салате потребно је: килограм белог кромпира, већа главица црног лука, сирће, со, першун.

Кромпир опрати и неољуштеног скувати. Кромпир је куван када виљушка лагано пролази кроз њега. Извадити куван кромпир из воде и оставити да се мало охлади. Док се хлади, време се може искористити за сецкање црног лука. Лук се сече на колутове или коцкице. Може се користити и црвени лук који изгледа декоративније. Прохлађен кромпир ољуштити и сећи, такође, на колутове. У чинију добро помешати лук и кромпир. Услед мешања кромпир ће се мрвити, па будите мало нежнији како не би добили пире. У то додати кашику сирћета и кашичицу соли и две кашике уља. Још једном све измешати, сервирати у чинију и декорисати першуном. Уколико волите јаче салате може се додати и млевени бибер.

Кромпир салата се најчешће служи хладна. У фрижидеру се чува два до три дана. Погодна је за дане поста и најчешће се служи уз рибу. Уколико волите да експериментишете предлажемо да пробате котлете амура. https://okozlatibora.rs/2022/01/05/kotleti-amura/

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију

Tags: салата
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Знањодром

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
Милешевка

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.