• Latest
  • Trending
  • All
фаширане-шницле

Фаширане шницле

25. март 2025.
Знањодром

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.
Недеља ужичког позоришта

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.
Култура: Премијера филма „Изван времена“

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

22. мај 2025.
Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
VIII Фестивал пољског цвећа

VIII Фестивал пољског цвећа

20. мај 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

33. Фестивал „Деца међу нарцисима“

19. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
понедељак, јун 2, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Фаширане шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
фаширане-шницле
Share on FacebookShare on Twitter

За фаширане шницле су потребни следећи састојци: 500 g мешаног млевеног меса, 2 крупна јајета, 200 gr презли, 4 чена белог лука, со и бибер по укусу, уље.

У чинију ставити млевено месо, јаја, ситно исецкан бели лук, со, бибер и половину презли. Све добро измешати да се добије компактна маса. Најбоље би било презле постепено додавати, јер смеса не треба да буде ни превише мека ни превише тврда. Од добијене смесе обликовати пљескавице величине длана. Тако обликовано уваљати у преостале презле. Пржити у дубоком уљу на умереној температури. По пржењу извадити фаширане шницле на убрус који ће упити вишак уља.

Уместо презли у саму смесу могу се додати две измрвљене кришке хлеба. Хлеб би требало да буде бајат, стар један до два дана.

Уколико већ имате старог хлеба, презле можете и сами направити. Стари хлеб искидати на мање комаде, ставити на послужавник или тацну и оставити на промаји да се осуши. Тако сув самлети на воденици за месо. Чува се у добро затвореној тегли или кантици на хладном месту.

У фаширане шницле може се додати и барени спанаћ или блитва које је пртребно добро оцедити и ситно исецкати. У то случају у смесу се додаје мало више презли, како би упиле додатну воду из поврћа.

Фаширане шницле се служе топле, обично уз пире или спанаћ.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.