• Latest
  • Trending
  • All
punjene-paprike

Пуњене паприке

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пуњене паприке

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
punjene-paprike
Share on FacebookShare on Twitter

Пуњене паприке… Не баш омиљено јело, али добро дође да се разбије устаљени јеловник. Код нас куване паприке се слабо једу, тако да углавном служе само да придрже кашу од меса док се не скува.

За припрему потребно је: 8 до 10 паприка бабура средње величине, 1 kg мешаног млевеног меса, 1 шаргарепа, 1 црни лук, 1-2 чена белог лука, 1 већи или 2 мања кромпира или парадајза, шоља за кафу пиринча, со, бибер, першун, парадајз пелат, ловор, брашно, млевена паприка и уље.

У поуљеном тигању пропржити ситно сецкан црни лук и шаргарепу. Ринглу подесити на средњу температуру, јер лук може да изгори. Када лук добије стакласту боју, додати млевено месо. Додати и ситно исецкан бели лук. Смесу посолити и додати мало млевеног бибера. Пржти на умереној температури око 15-20 минута. Пиринач опрати и ставити да се скува. Најлакши начин прања је у цедиљки и под млаз воде. Пиринач кувати 10-ак минута, односно није потребно да потпуно буде куван. Затим месо и пиринач спојити и мешати док се састојци лепо не сједине.

Паприке опрати и очистити. Ако се лепо очисте од семенки и жилица неће бити љуте. Напунити их смесом и затворити кромпиром или парадајзом сенеченим на колутове. Поређати их у шерпу окренуте на горе. Паприке налити топлом водом и кувати. Након што вода проври, смањити температуру рингле и пустити да се јело крчка. У воду додати парадајз пелат по укусу и један до два листа ловора. Након сат времена кувања додати размућену у топлој води кашику брашна и непуну кашичицу млевене паприке како би се чорба згуснула. Пуњене паприке се служе сама, мада ми их једемо и са пиреом.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Пљачкаши

Next Post

Апартмани Милићевић Златибор

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Апартмани Милићевић Златибор

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.