Уштипци од млевеног меса су укусни, лако се припремају и, исто толико важно, не захтевају никакве специјалне састојке. За припрему овог јела не треба вам ђумбир, авокадо, уље од бадема, Camembert… већ оно што углавном имате у кући – нервозно гладан муж и ништа за ручак.
Састојци за уштипке су: 300 gr мешаног млевеног меса, једно јаје, 2-3 чена белог лука ситно сецкана, мало прашка за пециво, со, 2-3 кашике брашна. Уместо мешаног може се користити и само свињско месо. Мешано је укусније, поготову ако је ситно самлевено.
Замесити млевено месо, јаје, чена белог лука, шољицу воде, мало прашка за пециво, додати соли по укусу и брашно. Може се додати и мало обареног, добро исцеђеног и ситно исецканог спанаћа или блитве. У том случају можете додати врло мало презли како би упиле вишак воде.
У тигањ ставити маст да се добро угреје. Кашиком правити уштипке и пржити их на умереној температури, исто као класичне уштипке од теста.
Послужити топло уз пола векне хлеба.
Уколико се овако спремљени уштипци од млевеног меса, неким случајем, не допадну вашем мужу, слободно га пошаљите код мајке на кашику док се не унормали.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!