• Latest
  • Trending
  • All

Слани крекери

9. новембар 2024.
zlatibor-znanjodrom

Знањодром

23. октобар 2025.
Црква у Трипкови

Црква Свете великомученице Недеље у Трипкови

23. октобар 2025.
musvete

Мушвете

21. октобар 2025.

„Ракијада“ у Шљивовици

21. октобар 2025.

Културни репертоар

20. октобар 2025.
marija-vulovic-betel

Зашто сам га волела више него друге

18. октобар 2025.
знањодром

Знањодром

16. октобар 2025.

Пузава петопрста

15. октобар 2025.

Културни репертоар

15. октобар 2025.
kornhol-turnir

Никола Милутиновић други на корнхол турниру у Београду

13. октобар 2025.

Знањодром

9. октобар 2025.

Културни репертоар 06-12.10.

6. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Субота, октобар 25, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Слани крекери

by Око Златибора
9. новембар 2024.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Слани крекери – хрскави, укусни, једноставни. Одличан избор грицкалица за пут, за рођендане, коктеле. Могу се служити сами или уз прилоге.

Потребни састојци: 200 gr маргарина, 200 ml уља, 250 ml млаке воде, 3 јајета, 1 прашак за пециво, 1 кашичица соли, 250 gr сусама и 900 до 950 gr брашна. По жељи може се додати и ким, лан, сунцокрет.

Прво сусам и остало семење испећи у рерни. У плех распоредити семенке и пећи десетак минута на 180 степени, односно док не порумени.

Отопљени маргарин помешати са уљем, водому и јајима једној посуди. У другој посуди измешати брашно, прашак за пециво, со, сусам и остале семенке. Затим суве и мокре састојке сјединити док се не добије компактна маса. Од добијеног теста правити лоптице пречника око два центиметра. Крекере пећи у калупу за бакин колач.

Уколико немате пресу за бакин колач, крекере можете пећи и у плеху. Претходно растањити тесто до 1 центиметра дебљине, исећи чашом или ножем на жељени облик, ставити на пек папир и пећи на температури 180-200 степени око 15 минута. Што их више растањите, краће се пеку.

Крекери се служе топли или хладни, за доручак или вечеру, уз сир, кајмак или сувомеснате производе. Одлични су и за прављење хладних коктел предјела. У том случају премажете их омиљеним намазом, као што су ајваром, хумусом, паштетом, татар сос и други, и додате сир, шунку, печеницу, туњевину, чварке, кувани кукуруз, купус, маслинке…

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Културни репертоар

Next Post

Принцес крофне

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
princes-krofne

Принцес крофне

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.