• Latest
  • Trending
  • All

Слани ролат

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Слани ролат

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Слани ролат, хладно предјело које је ретко кад на свакодневном породичном менију, али је зато незаобилазно на славама и сличним свечаним ручковима. То је прилика да се домаћица похвали својим кулинарским вештинама, иако реално поред пршуте и чварака тешко да ћете се машити за слани ролат.

За припрему ролата потребна су 4 јајета, 4 кашике брашна, 100 ml уља, 100 ml јогурта, пола кашичице соли, пола кесице прашка за пециво. У ролат се може додати 100 gr бареног и изблендираног спанаћа или 2-3 кашике ајвара.

Посебно миксером умутити беланца док се не добије шам. Затим у њега додати со, жуманца, уље, јогурт (спанаћ, ајвар). До ро измешати варјачом. На крају додати брашно у које је већ додат прашак за пециво.

Велики плех обложити пек папиром. Смесу равномерно распоредити у плеху и пећи 15 минута на 180°С. Печену кору, врелу, са пек папиром, умотати у ролат, ставити у крпу и оставити да се прохлади. Затим кору развити, скинути пек папир и филовати.

За филовање ролата можете користити састојке које волите. А то су чаша сирног намаза, павлаке или 150 gr траписта, 150-200 gr шунке , 3 изрендана кувана јајета, 100 gr киселих краставчића, маслинке.

Ролат се може премазати павлаком или мајонезом и посути першуном као декорација. Оставити га у фрижидеру да се охлади.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: предјелотесто
ShareTweet
Previous Post

Ловачко удружење Златибор

Next Post

Спорт: Три утакмице пред домаћом публиком

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Спорт: Три утакмице пред домаћом публиком

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.