• Latest
  • Trending
  • All

Слани ролат

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Слани ролат

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Слани ролат, хладно предјело које је ретко кад на свакодневном породичном менију, али је зато незаобилазно на славама и сличним свечаним ручковима. То је прилика да се домаћица похвали својим кулинарским вештинама, иако реално поред пршуте и чварака тешко да ћете се машити за слани ролат.

За припрему ролата потребна су 4 јајета, 4 кашике брашна, 100 ml уља, 100 ml јогурта, пола кашичице соли, пола кесице прашка за пециво. У ролат се може додати 100 gr бареног и изблендираног спанаћа или 2-3 кашике ајвара.

Посебно миксером умутити беланца док се не добије шам. Затим у њега додати со, жуманца, уље, јогурт (спанаћ, ајвар). До ро измешати варјачом. На крају додати брашно у које је већ додат прашак за пециво.

Велики плех обложити пек папиром. Смесу равномерно распоредити у плеху и пећи 15 минута на 180°С. Печену кору, врелу, са пек папиром, умотати у ролат, ставити у крпу и оставити да се прохлади. Затим кору развити, скинути пек папир и филовати.

За филовање ролата можете користити састојке које волите. А то су чаша сирног намаза, павлаке или 150 gr траписта, 150-200 gr шунке , 3 изрендана кувана јајета, 100 gr киселих краставчића, маслинке.

Ролат се може премазати павлаком или мајонезом и посути першуном као декорација. Оставити га у фрижидеру да се охлади.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: предјелотесто
ShareTweet
Previous Post

Ловачко удружење Златибор

Next Post

Спорт: Три утакмице пред домаћом публиком

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Спорт: Три утакмице пред домаћом публиком

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.