Златиборци

Милош Топаловић

Милош Топаловић Топ је познати новинар пореклом са Златибора. Током каријере највише се бавио спортским новинарством, превасходно фудбалом.

Рођен је у Ужицу 09.11.1963, од оца Милана и мајке Оливере. Топаловићев деда Милош се на Златибор доселио из Ужица где је од старијег брата изучио месарски занат. Мајка Оливера (рођена Мићић) је из Годовика поред Пожеге.

У Чајетини је завршио основну школу и два разреда средње, а преостала два у Ужицу. Студирао је на Факултету политичких наука.

Десет година је радио у Југословенском спортском листу Спорт, а најдуже се задржао на СОС каналу на ком је провео 20 година. На тој телевизији је као аутор и водитељ радио емисије Црна тачка, Маратонац, Прва лига Србије, бројне квизове и пратио фудбалске клубове Партизан, Хајдук из Куле, Војводину и државну репрезентацију. Поред њих, радио је на „Моја ТВ“ пола године, у „Франкфуртским Вестима“, листу „Ало“, сарађивао са: часописима Тим, Темпо, ЕХО, Суперспорт, Ћао Тифо, Сабор, 3 канал, ТВ Политика… Више од деценије је сарадник Сокер кладионица.

Велики је ( можда и највећи у Србији ) навијач фудбалског клуба Борусија из Менхенгладбаха.

2 thoughts on “Милош Топаловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *