Хумор

Зимске чаролије које не смете пропустити

Планинске зиме су чаробне саме по себи, али сваки човек у свом бићу гаји потребу да се споји са природом, осети је на прави начин и ужива у њеној немерљивој лепоти. Ово су само неки од начина на који то можете да урадите и истински осетите све чари златибрске зиме.

Гурање аута заглављеног у снегу

Идеална активност за све који воле да споје лепо и корисно. Гурањем аутомобила, развијате комплетну мишићну мускулатуру, а ако будете имали среће можете ишчупати ауто из снега и вратити га на пут. Док упирете да бисте мрднули аутомобил, можете уживати у чаробном амбијенту какав могу да створе само мајка природа и златиборска зима. Не постоји специјална опрема коју захтева ова активност, а ако баш желите можете користити лопату и рукавице.

Вађење киселог купуса из леденог расола

Дисциплина као створена за оне који воле екстремније изазове. Потребни су вам само ентузијазам, укућани којима се једе кисели купус и каца у којој се он налази. Пре гурања руке у кацу, обавезно добро засучите рукаве, стисните зубе и одлучно посегните за главицом одговарајуће величине. Прави домаћин зна да се она ретко налази из прве јер постоје оне које су идеалне за салату, друге за сарму, а треће за подварак или свадбарски купус што потрагу само чини занимљивијом и динамичнијом.

Клизање на задњици низ залеђену улицу

Честа, општеприхваћена активност којом се повремено баве сви Златиборци без обзира на пол и године. Не захтева икакву опрему сем адекватних временских услова. Ако баш инсистирате, можете обути нешто без шара на ђону, кренути низ улицу и сачекати да вас чаролија сама пронађе баш у оном у моменту када се најмање надате. Водите рачуна да вам у том моменту руке не буду у џеповима и да атерирање буде баш на задњицу. Друге варијанте су доста болније и не препоручују се аматерима и људима без мање од 1.5 промила алкохола у крви.

Врућа ракија

Е, ово је као створено за људе који воле да сами стварају магију. У лонац прво ставите 4 кашике шећера да се карамелизује. Онда скините са рингле па додајте одмах 250мл ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250ml воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, а већ после прве, евентуално друге шоље осетићете како свет постаје чаробан и леп непроходним стазама у ново сутра у оно магично што никад није коначно у нама тиња исти жар и иста песма је у нама.

Печење кромпира

Потребни су вам кромпири јер је глупо да печене кромпире правите од нпр. купуса, шпорет са рерном, кајмак или сир (подразумева се да су златиборски). Подложите ватру, попијете ракијицу, сачекате да се рерна добро угреје, убаците кромпир у исту. Док се пече, попијете још коју ракијицу и са укућанима или гостима водите необавезан разговор о чему год ракија пожели да прича. Кромпир је готов кад постане мекан на притисак. Преостаје вам само да га извадите из рерне, угњечите са одговарајућом количином кајмака или сира. Док једете, попијте ракију јер је код Мемедовића у емисији речено да не постоји боља комбинација од ње и печених кромпира.

Бонус:

Секс у ‘ладној соби

Једном речју: Чаролија! Златибор, његово звездано небо и чудесна природа просто иснспиришу љубав која својим пламеном сагорева све око себе. Склупчани под ћебетом, прибијате се једно уз друго док ваша тела горе од жеље и жудње. Удови се преплићу, емоције букте, спајате се, постајете једно биће, целина чија љубав постаје читав нови свет који не зна за границе сем ако вам задњица извири испод ћебета и смрзне се. Ако вам се то ипак деси, јеби га, приљубите се мало јаче, па све испочетка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *