Хумор

Корона, због цена, одустала од доласка на Златибор

– Упркос томе што на Златибору тренутно борави око 50 000 људи, не постоји бојазан од ширења корона вируса пошто је, због високих цена, овај одустао од доласка на популарну српску планину. Ово потврђује речи премијерке Ане Брнабић која пре само неколико дана изјавила да туристички и скијашки центри не повећавају ризик од ширења овог вируса.

Дуго сам планирао овај одмор, али на крају изгледа никуд нећу отпутовати – тужно прича корона вирус. – Златибор ми је изгледао као идеална дестинација. Добро је повезан путевима са остатком Србије, а очекивало се да ће доста људи доћи за празнике што мени савршено одговара. Све се у Србији ипак врти око новца. Док сам на интернету тражио смештај, излетео ми је некакав рачун на коме сам видео да је једна еспресо кафа 600 динара, а то је прескупо за мој стандард. Стварно, ко то себи може да приушти у данашње време – запитао се он и наставио – Видео сам ја да нису свуда цене такве, али и даље су превисоке за један просечан вирус. Треба платити смештај, храну, попити негде кафу, изађи увече у неки клуб, мало се провеселити, и ја сам жив створ, па провозати се гондолом, пробати златиборске специјалитете… Ма садржаја колико хоћеш, а пара слабо – изјадао се он и најавио да ће до даљнег избегавати српске туристичке центре.

Златиборски туристички радници и угоститељи не хају много за критичаре ценивне политике и задовољно трљају руке јер су током празника сви капацитети тпопуњени.

– Цене свуда одређује тржиште, па и овде – кажу у Туристичкој организацији Златибор. – Током празника оне увек мало порасту јер расте и потражња. Превелика бука се диже око те теме, а сви видимо да је Златибор опет пун. Немогуће је свима удовољити, па ни дотичној корони која се, видимо, наглас жали да јој овде прескупо. Ако баш жели да посети Златибор, наћи ће начин и термин који се уклапа у њен стандард. Чим прођу празници, цене ће вероватно пасти, па, ето, тад може да дође и ужива колико хоће – поручују из ТО Златибор.

Бојан Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *