• Latest
  • Trending
  • All
koh

Кох

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кох

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
koh
Share on FacebookShare on Twitter

Кох се, у многим гастрономским водичима, води као српски специјалитет, а нико тачно зна откуд он овде. Најлогичније објашњење је да је комбинација Аустроугарске заоставштине са додатком овдашње маште и импровизације.

Састојке за припрему коха готово увек имате у кући. То су јаја, шећер, гриз, брашно, прашак за пециво и млеко.

Прво умутити 5 беланаца, а затим додати 5 кашика шећера и то једну по једну. Мутити док се шећер не истопи. додати жуманца и наставити са мућењем док се не добије хомогена смеса. Додати и 5 пуних кашика гриза, једну кашику брашна и мало прашка за пециво. То измешати кашиком или варјачом.

Плех подмазати уљем и побрашнити. Ми користимо мањи плек за ову количину, како би кох био дебљи. Тако волимо. Изручити масу у плех, поравнати и ставити да се пече на 180 степени око пола сата. Не отварати током печења, јер може „спасти“ (неће нарасти). Колач је печен када добије златно жуту боју.

У међувремену скувати литар млека са 4-5 кашика шећера, зависно од укуса. Може се убацити и један ванилин шећер.

Када је колач печен, извадити га и мало охладити. Прохладити и млеко, којим се налије кох.

Кох се чува у фрижидеру и сервира хладан, па је идеална посластица у летњем периоду.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезертпосластица
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

„Планинске стреле“ погодиле право у мету

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

"Планинске стреле" погодиле право у мету

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.