• Latest
  • Trending
  • All
koh

Кох

25. март 2025.
знањодром

Знањодром

5. јун 2025.
crkva-u-ljubisu

Црква Светог цара Константина и царице Јелене у Љубишу

4. јун 2025.

Честославица

4. јун 2025.

Зелембаћ

3. јун 2025.

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

3. јун 2025.

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.

Знањодром

22. мај 2025.

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
петак, јун 6, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Кох

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
koh
Share on FacebookShare on Twitter

Кох се, у многим гастрономским водичима, води као српски специјалитет, а нико тачно зна откуд он овде. Најлогичније објашњење је да је комбинација Аустроугарске заоставштине са додатком овдашње маште и импровизације.

Састојке за припрему коха готово увек имате у кући. То су јаја, шећер, гриз, брашно, прашак за пециво и млеко.

Прво умутити 5 беланаца, а затим додати 5 кашика шећера и то једну по једну. Мутити док се шећер не истопи. додати жуманца и наставити са мућењем док се не добије хомогена смеса. Додати и 5 пуних кашика гриза, једну кашику брашна и мало прашка за пециво. То измешати кашиком или варјачом.

Плех подмазати уљем и побрашнити. Ми користимо мањи плек за ову количину, како би кох био дебљи. Тако волимо. Изручити масу у плех, поравнати и ставити да се пече на 180 степени око пола сата. Не отварати током печења, јер може „спасти“ (неће нарасти). Колач је печен када добије златно жуту боју.

У међувремену скувати литар млека са 4-5 кашика шећера, зависно од укуса. Може се убацити и један ванилин шећер.

Када је колач печен, извадити га и мало охладити. Прохладити и млеко, којим се налије кох.

Кох се чува у фрижидеру и сервира хладан, па је идеална посластица у летњем периоду.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: дезертпосластица
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

„Планинске стреле“ погодиле право у мету

Related Posts

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Next Post

"Планинске стреле" погодиле право у мету

Please login to join discussion

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
    • Цркве и манастири
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.