Иако је присваја цео златиборски крај, комплет лепиња је, пре свега ужички специјалитет, значи права, аутентична Ерцовка.
За припрему дотичне госпође, потребни су: лепиња, јаје, кашика старог кајмака и претоп.
Лепиња мора бити лепиња, никако кајзерица, земичка, мања погача. Купујемо их у локалним пекарама. Праве лепиње се пеку у великим пећима на дрва. На лепињи прво исећи поклопац и одложити га. У лепињу ставити добру кашику кајмака и једно веће јаје, а затим их измутити виљушком. Добијену кашу треба распоредити по целој лепињи тако да натопи читаву површину. Поклопац умочити у лепињу да упије мало каше. Припремљену лепињу пећи у рерни на 200 степени. Решетку можете подићи ближе горњем грејачу, јер је потребно само да се запеку јаје и кајмак. Поклопац додати каснијекако не би изгорео. Трајање печења зависи од ваших гастрономских афинитета, односно да ли волите живљу или решију комплетару. Када мислите да је таман печена, извадите је, налијте претопом по укусу, поклопите и изнесите на сто. Комплет лепиња се једе рукама, тако што кренете од поклопца који кидате и умачете у претоп и кашу. Виљушка и нож вас можда чине финим, али то Ужичани сматрају скрнављењем њихових локалних обичаја.
Интересантно је да постоји и веганска варијанта овог јела које се спрема исто као обична комплет лепиња само без јаја, кајмака и претопа. Овако спремљена комплет лепиња се тада зове лепиња.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!