Пилетина у сосу од печурака је лагано јело које лепо леже у летњем периоду, јер се тешко можете прејести од њега. Идеална је за послужење гостију који воле да пробају нешто ново, нешто ван уобичајеног златиборског јеловника.
За припрему овог лаганог јела потребно је: око 300 гр белог пилећег меса, 200 гр шанпињона, мало паковање павлаке за кување, мања главица црног лука, чен белог лука, со, першун.
На угрејаном уљу или масти издинстати ситно исецкан црни и бели лук. Пилеће месо исећи на коцкице и додати. Прзити на умереној ватри. Пилеће месо се брзо пржи, али га ми оставимо мало дуже да добије златкасту боју. Кад месо буде готово, додати печурке сечене на листиће. Печурке ће пустити воду, па их треба пржити док вода не испари. Посолити по укусу. На крају се додаје павлака за кување. Ринглу смањити и оставити да се све крчка док се сос не згусне. Декорисати свежим першуном.
У јело се може додати и кувана макарона заједно са павлаком и такође оставити да се укрчка на тихој ватри. Пилетина у сосу од печурака се служи топла. Уз њу одлично иде сезонска салата.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију