Клопа

Попси

За припрему ове посластице потребно је: 300 gr млевеног кекса, 200 gr крема, 1 dl млека, 100 gr чоколаде, кашика уља, штапићи за ражњиће и украсне бомбонице. Од ове мере добије се око 20 попсића.

Што се тиче кекса најбоља је Плазма, но како наше дете не воли Плазму користили смо Златни Пек. Од кремова, препорука је Еурокрем или Ципирипи. Нутела јесте квалитетан крем али недовољно слатка.

Смесу за куглице добијамо мешањем кекса, крема и млека. У почетку ће деловати да је недовољно млека, али што дуже месите смеса ће постајати све компактнија. Величину куглице правите по жељи. Направљене поређајте на тањир, тацну, послужавник и ставите у фрижидер на бар пола сата како би постале чврсте.

Док се куглице хладе у шерпицу ставити изломљену чоколаду са једном кашиком уља, на баш тиху ватру да се отопи. Овде уместо чоколаде за мешање може се користити и млечна, јер је деца више воле. Врх штапића умочите у топлу чоколаду, ставите куглицу на њега, па опет у фрижидер око 15 минута да се чоколада охлади и стврдне.

На крају, куглице на штапићима умочите целе у чоколаду, па у украсне бомбонице и у фрижидер. С обзиром да ће се чоколада цедити са куглице наком ваљања, можете и кашиком скинути вишак чоколаде са куглице.

Касније смо на штапиће везели машне од украсних трака, па су били изврсна рођенданска посластица. У кутију, вазу може се ставити стиропор и штапиће побости у њега, а могу се једноставно ставити у чашу и служити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *