• Latest
  • Trending
  • All
burek-sa-mesom

Бурек са месом

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Бурек са месом

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
burek-sa-mesom
Share on FacebookShare on Twitter

Домаћи бурек са месом се прилично разликује од пекарског, не само по корама већ и по каши у коју поред лука и меса можете ставити разне додатке.

Састојци за бурек са месом у кућној варијанти су: паковање кора, 3 веће главице црног лука, мања шаргарепа, пола килограма мешаног млевеног меса, со, бибер, 5 јаја, 2 кашике павлаке, јогурт и шољица уља.

Исецкати црни лук на ситнои пропржити га на уљу док не добију стакласту боју. Додати рендану шаргарепу, а затим месо, со и бибер. Кад месо буде пржено, скинути са ватре и оставити да се прохлади. У тако охлађену смесу додати шољу јогурта и 3 јајета.

У подмазан плех две коре ставити по дну. Затим коре цепати, квасити у каши од меса и ређати у плех, једну до друге (као пита гужвара). И тако док не потрошите коре и кашу. На крају, по врху ставите једну кору. Бурек исеците на коцке и ставите да се пече на 200 степени. Кад буде упола печен, извадите из рерне и налијте са већ припремљеним преливом од 2 умућена јаја са већом шољом јогурта. Можете виљушком размаћи коре куда сте их секли, како би прелив натопио и унутрашњи део бурека. Пећи још 15-ак минута. Извадити из рерне и прекрити крпом да горња кора мало омекша. Служити топло.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: тесто
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Дивља ружа

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
divlja-ruža

Дивља ружа

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.