• Latest
  • Trending
  • All

Пилећа чорба

6. април 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилећа чорба

by Око Златибора
6. април 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Пилећа чорба (бела чорба) се по начину припреме не разликује од других чорби, месо, поврће и пар сати лаганог крчкања. Међутим, има једну, за куварице важну предности, пилетина се доста краће кува од других врста меса.

За припрему пилеће чорбе потребно је: 2 бела пилећа меса, једна шаргарепа, мања главица црног лука, чен белог лука, корен и лист першуна, целер, коцка за супу, со, бибер, брашно, уље, павлака за кување.

У шерпи на мало уља пропржити ситно исецкан црни лук и шаргарепу. Додати бели лук, мало першуна и целера. Додати и пилеће месо сечено на коцкице. Прожити га минут, два уз стално мешање. Налити толом водом (око 3 веће чаше). Зачинити са две коцке за супе. Мало посолити и побиберити. Смањити ринглу и оставити да се лагано крчка. Што се дуже кува биће боља, односно боље ће се сјединити укуси меса и поврћа. Повремено додавати воду, јер ће уврети током кувања. Кад буде готова, у шерпу додати кашику брашна размућену у шољици млаке воде. Густину чорбе регулишите количином брашна. На крају додати и око 50 ml павлаке за кување. Декорисати листом першуна.

Пилећа чорба се може правити и од пилећих леђа, које се прво скувају како би се месо одвојило од костију..

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: супачорба
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Мишо Гавриловић: Вратићемо смисао живота у Србију

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
Mišo-Gavrilović

Мишо Гавриловић: Вратићемо смисао живота у Србију

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.