Клопа

Пилећа чорба

За припрему пилеће чорбе потребно је: 4 комада пилећих леђа, шаргарепа, мања главица црног лука, чен белог лука, першун корен и лист, целер, зачини.

Скувати пилећа леђа, одвојити месо од костију и ситно га исецкати. У шерпи на мало масти/уља пропржити црни лук и шаргарепу. Додати бели лук, мало першуна и целера. Додати и пилеће месо и пржити га минут, два уз стално мешање. Налити толом водом (око 3 чаше). Зачинити додатком јелима. Мало посолити и побиберити. Смањити ринглу и оставити да се лагано крчка. Што се дуже кува биће боља. Повремено додавати воду, јер ће увирати током кувања. Кад буде готова у шерпу додати шољицу размућеног брашна у млакој води. Густину чорбе регулишите количином брашна. Уколико више волите црвене чорбе од белих, додајте и кашичицу млевене паприке. Декорисати листом першуна.

Уместо брашна може се додати шака резанаца која ће дати супи одговарајућу густину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *