• Latest
  • Trending
  • All
rol-viršla

Рол виршле

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рол виршле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
rol-viršla
Share on FacebookShare on Twitter

Рол виршле су изузетно једноставно јело, погодне за доручак или вечеру, у моментима кад домаћица случајно или намерно нема времена за кување. Такође, ова врста пецива се одлично уклапају у дечију рођенданску трпезу.

За припрему рол виршли су потребни: пола килограма залеђеног лиснатог теста, шест виршли, једно јаје и сусам.

Лиснато тесто извадити из кесе и оставити да се лепо одледи, бар два сата пре припреме. На побрашњену подлогу ставити једну четвртку одлеђеног лиснато тесто, посути га брашном и оклагијом растањити док се не добије дебљина око 3 mm. Затим тесто исећи на шест трака. На сваку траку ставити половину куване виршле. Уролати их и ставити у подмазан или обложен пек папиром плех. Исто поновити и са другом четвртком. Смотане рол виршле премазати умућеним жуманцетом и посути сусамом, мада ово и није неопходно. Наравно, уколико у паковању има пет виршли, тесто се сече на пет трака.

Рол виршле се пеку око пола сата на 200 степени. Током печења било ког лиснатог теста није пожељно да се отвара рерна, јер ће тесто спласти.

Рол виршле не служити одмах. Потребно им је 15-ак минута да се охладе. Служе се уз јогурт, павлаку или кисело млеко.

Поред обичних виршли, могу се користити и димљене или хот дог.

rol-virsla
рол-виршла

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Знањодром

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
zlatibor zima

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.