• Latest
  • Trending
  • All
svinjska-rebra

Свињска ребра са поврћем

25. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Недеља, децембар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Свињска ребра са поврћем

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
svinjska-rebra
Share on FacebookShare on Twitter

Свињска ребра су специјалитет многих локалних ресторана. Често их спремају испод сача, али фантастична су и печена у рерни у комбинацији са поврћем.

За припрему су потребна ребра у комаду. За један ручак довоњно је узети један килограм, по могућству тањих и не претерано масних ребара. Мало масноће је добро, јер боље клизи низ грло. Уз то потребно је: пола килограма ситнијег кромпира, две шаргарепе, мањи комад броколија, мања главица карфиола и зачини.

Дан пре припреме, ребарца зачинити. Ми смо користили со, додатак јелима, мало млевене паприке, мало бибера, босиљак и обавезно рузмарин. Тако зачињено прекрити фолијом и оставити у фрижидеру.

У плех ставити свињска ребра, прекрити алуминијумском фолијом и пећи у рерни загрејаној на 200 степени око сат времена. Плех није потребно подмазивати јер ће сама ребра пустити масноћу. У међувремену поврће опрати и исећи на мање комаде. Затим га обарити. Ми их баримо у истој шерпи, с тим да прво ставимо кромпир и шаргарепу, па након 15ак минута додамо карфиол, плави патлиџан, тиквицу, а на крају броколи. Тако (не потпуно) обарено поврће додамо у плех са месом, налијемо пола шољице воде, зачинимо поврће додатком јелима и першуном, па без фолије вратимо у рерну. Температуру смањити на 150-180 степени и пећи још 45 минута.

Служити док је вруће! Јести са уживањем!

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Културна дешавања око Златибора

Next Post

Знањодром

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
2:47 am, дец 28, 2025
temperature icon -3°C
ведро небо
Humidity: 82 %
Pressure: 1021 mb
Wind: 10 Km/h
Wind Gust: 9 Km/h
Clouds: 3%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
4:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 79% 1021 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-1°°C 0 mm 0% 10 Km/h 77% 1021 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
-3°/-2°°C 0 mm 0% 16 Km/h 67% 1023 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 15 Km/h 56% 1023 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 9 Km/h 68% 1025 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 6 Km/h 78% 1026 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 6 Km/h 76% 1026 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-5°/-5°°C 0 mm 0% 7 Km/h 77% 1026 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.