• Latest
  • Trending
  • All
svinjska-rebra

Свињска ребра са поврћем

25. март 2025.
Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

2. јун 2025.
Знањодром

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.
Недеља ужичког позоришта

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.
Култура: Премијера филма „Изван времена“

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
Знањодром

Знањодром

22. мај 2025.
Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
VIII Фестивал пољског цвећа

VIII Фестивал пољског цвећа

20. мај 2025.
stablo-mecje-leske-u-uzicu

Занимљивости о Златибору

20. мај 2025.
Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

Премијера дечјих представа „Чаробно позориште“ и „Дамојед“

19. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
уторак, јун 3, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Свињска ребра са поврћем

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
svinjska-rebra
Share on FacebookShare on Twitter

Свињска ребра су специјалитет многих локалних ресторана. Често их спремају испод сача, али фантастична су и печена у рерни у комбинацији са поврћем.

За припрему су потребна ребра у комаду. За један ручак довоњно је узети један килограм, по могућству тањих и не претерано масних ребара. Мало масноће је добро, јер боље клизи низ грло. Уз то потребно је: пола килограма ситнијег кромпира, две шаргарепе, мањи комад броколија, мања главица карфиола и зачини.

Дан пре припреме, ребарца зачинити. Ми смо користили со, додатак јелима, мало млевене паприке, мало бибера, босиљак и обавезно рузмарин. Тако зачињено прекрити фолијом и оставити у фрижидеру.

У плех ставити свињска ребра, прекрити алуминијумском фолијом и пећи у рерни загрејаној на 200 степени око сат времена. Плех није потребно подмазивати јер ће сама ребра пустити масноћу. У међувремену поврће опрати и исећи на мање комаде. Затим га обарити. Ми их баримо у истој шерпи, с тим да прво ставимо кромпир и шаргарепу, па након 15ак минута додамо карфиол, плави патлиџан, тиквицу, а на крају броколи. Тако (не потпуно) обарено поврће додамо у плех са месом, налијемо пола шољице воде, зачинимо поврће додатком јелима и першуном, па без фолије вратимо у рерну. Температуру смањити на 150-180 степени и пећи још 45 минута.

Служити док је вруће! Јести са уживањем!

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet

Related Posts

Телећа чорба

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.