Паприке обучене у хрскаву сланиницу су један од примера колико су народи са Балкана довитљиви када је припрема гурманлука у питању и колико им је мало потребно да би направили сочно и укусно јело.
Данас вам представљамо краљицу поврћа, паприку пуњену разним ђаконијама и умотану у сланиницу.
Од састојака ће вам бити потребно следеће: 5-6 већих паприка шиља, 2 чена белог лука, 1/2 кашичице туцане љуте паприке, 1/2 кашичице вегете, 1/2 кашичице влашца, 1 кисели краставац, 50 грама шунке, 120 грама топљеног сира (сир у листићима за сендвиче), 200 грама меког белог сира, 100 грама сланине у коју ћемо увијати паприке.
Паприке опрати и очистити да личе на чамац, тј. оставити им дршку. Шунку, бели лук, листиће сира и краставце ситно исецкати и у чинији помешати са осталим састојцима. Тако припремљеном смесом пунити паприке, а затим их увијати у листове сланине. Пећи у рерни док паприка не омекша, а сланина постане хрскава.
Пријатно!
Ако вам, ипак, више одговара да видите како се спремају паприке обучене у хрскаву сланиницу и сличне укусне ђаконије то увек можете урадити ако запратите You tube канал
Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!