• Latest
  • Trending
  • All

Паприке обучене у хрскаву сланиницу

21. март 2023.

Културни репертоар

27. октобар 2025.
zlatibor-znanjodrom

Знањодром

23. октобар 2025.

Црква Свете великомученице Недеље у Трипкови

27. октобар 2025.
musvete

Мушвете

21. октобар 2025.

„Ракијада“ у Шљивовици

21. октобар 2025.

Културни репертоар

20. октобар 2025.
marija-vulovic-betel

Зашто сам га волела више него друге

18. октобар 2025.
знањодром

Знањодром

16. октобар 2025.

Пузава петопрста

15. октобар 2025.

Културни репертоар

15. октобар 2025.
kornhol-turnir

Никола Милутиновић други на корнхол турниру у Београду

13. октобар 2025.

Знањодром

9. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Уторак, октобар 28, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Паприке обучене у хрскаву сланиницу

by Око Златибора
21. март 2023.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Паприке обучене у хрскаву сланиницу су један од примера колико су народи са Балкана довитљиви када је припрема гурманлука у питању и колико им је мало потребно да би направили сочно и укусно јело.

Данас вам представљамо краљицу поврћа, паприку пуњену разним ђаконијама и умотану у сланиницу.

Од састојака ће вам бити потребно следеће: 5-6 већих паприка шиља, 2 чена белог лука, 1/2 кашичице туцане љуте паприке, 1/2 кашичице вегете, 1/2 кашичице влашца, 1 кисели краставац, 50 грама шунке, 120 грама топљеног сира (сир у листићима за сендвиче), 200 грама меког белог сира, 100 грама сланине у коју ћемо увијати паприке.

Паприке опрати и очистити да личе на чамац, тј. оставити им дршку. Шунку, бели лук, листиће сира и краставце ситно исецкати и у чинији помешати са осталим састојцима. Тако припремљеном смесом пунити паприке, а затим их увијати у листове сланине. Пећи у рерни док паприка не омекша, а сланина постане хрскава.

Пријатно!

Ако вам, ипак, више одговара да видите како се спремају паприке обучене у хрскаву сланиницу и сличне укусне ђаконије то увек можете урадити ако запратите You tube канал

„Шта то мирише у кухињи„.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

ShareTweet
Previous Post

Ђетиња

Next Post

Спорт: Кошаркаши пред расплетом сезоне

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
КК-Златибор

Спорт: Кошаркаши пред расплетом сезоне

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.