Куварица

Паприке обучене у хрскаву сланиницу

Паприке обучене у хрскаву сланиницу су један од примера колико су народи са Балкана довитљиви када је припрема гурманлука у питању и колико им је мало потребно да би направили сочно и укусно јело.

Данас вам представљамо краљицу поврћа, паприку пуњену разним ђаконијама и умотану у сланиницу.

Од састојака ће вам бити потребно следеће: 5-6 већих паприка шиља, 2 чена белог лука, 1/2 кашичице туцане љуте паприке, 1/2 кашичице вегете, 1/2 кашичице влашца, 1 кисели краставац, 50 грама шунке, 120 грама топљеног сира (сир у листићима за сендвиче), 200 грама меког белог сира, 100 грама сланине у коју ћемо увијати паприке.

Паприке опрати и очистити да личе на чамац, тј. оставити им дршку. Шунку, бели лук, листиће сира и краставце ситно исецкати и у чинији помешати са осталим састојцима. Тако припремљеном смесом пунити паприке, а затим их увијати у листове сланине. Пећи у рерни док паприка не омекша, а сланина постане хрскава.

Пријатно!

Ако вам, ипак, више одговара да видите како се спремају паприке обучене у хрскаву сланиницу и сличне укусне ђаконије то увек можете урадити ако запратите You tube канал

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *