• Latest
  • Trending
  • All

Цезар салата

25. март 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Цезар салата

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Цезар салата је име добила по свом креатору, Цезару Кардинију, угоститељу из Италије. Осмислио ју је 04. јула 1924. године када је услед велике гужве у ресторану особље само одлагало храну на једно место. У једном тренутку састојци (месо, зелена салата и дресинг) су се помешали и створена је Цезар салата. Касније, Кардини је своје јело представио колегама у Њујорку који су је дорадили додајући још пар састојака.

За припрему Цезар салате потребно је: једна зелена салата (обична или ајсберг), 200 g пилећег белог меса, 4 кришке хлеба, 100 g панчете, 2 мања чена белог лука, сок од пола лимуна, 2 кашике мајонеза, 2 кашике павлаке, шоља јогурта, уље (маслиново), со, бибер и пармезан.

У тигањ насути мало уља и испржити пилеће месо сечено на траке. Кад месо буде готово додати исецкану панчету, затим додати бели лук такође исецкан и на крају хлеб сечен на коцкице.

У већу чинију ставити исечену салату. Не треба је превише ситнити већ да један комад одговара једном залогају. У то додати пржене састојке из тигања. Зачинити сољу, бибером и лимуновим соком. Прелити сосом који се добија мешањем мајонеза, павлаке и јогурта. На крају посути пармезаном.

Цезар салата се служи топла и може се конзумирати за сва три оброка.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: салата
ShareTweet
Previous Post

Мајчина душица

Next Post

Занимљивости о Златибору

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

Занимљивости о Златибору

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.