• Latest
  • Trending
  • All
taljatele

Таљателе са месом

16. јануар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Субота, децембар 27, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Таљателе са месом

by Око Златибора
16. јануар 2025.
in Куварица
0
taljatele
Share on FacebookShare on Twitter

Таљателе су врста тестенина пореклом из Италије. То су дуга и широка резанца, налик тракама ширине око 6 mm. Једноставне су за припрему, а деца их изузетно воле.

За припрему су потребни: паковање таљатела, 200-300 gr млевног меса, мала главица црног лука, мало чено белог лука, шољица за кафу кечапа, шољица за кафу павлаке за кување, 100 gr траписта, со, уље и першун.

Припрема

У кључалу воду ставити таљателе да се кувају. Посолити их. Кувају се око 15ак минута. За то време у тигању, на уљу пропржити ситно сецкан црни лук. Додати и чен белог лука. Кад лук добије стакласту боју додати месо. Посолити га и пржити на умереној температури. Кад се месо испржи додати кечап, а затим и павлаку. Добро измешати и оставити да се крчка десетак минута. На крају додати першун по укусу. Готове таљателе оцедити. Служити их топле преливене топлим сосом. Трапист изрендати и посути по сервираном јелу.

Таљателе се могу наћи у боље снабдевеним радњама. Купују се свеже или осушене, углавном у паковањима од 400 грама. Отприлике, једна особа може да поједе 100-150 gr ове тестенине.

Таљателе се могу и направити. За припрему су вам потребна два јаја, 200 gr брашна и кашичица соли. У чинији измешати со и брашно. Додати јаја и месити. У почетку тесто ће се мрвити, али што га дуже будете месили маса ће постајати компактнија. На крају добиће глатку структуру. Увити га у самолепљиву фолију и оставити да одстоји сат времена. Подлогу на којој ћете тесто развлачити равномерно посути брашном и оклагијом развући што тање. Исећи траке ширине до 1 cm. Траке се увију у гнездо (круг). Поређати их на плех, покрити крпом и оставити да се осуше. Свеже таљетеге се могу и замрзнути.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: тесто
ShareTweet
Previous Post

Ужичка гимназија

Next Post

Знањодром

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
5:58 pm, дец 27, 2025
temperature icon -3°C
ведро небо
Humidity: 85 %
Pressure: 1025 mb
Wind: 6 Km/h
Wind Gust: 5 Km/h
Clouds: 1%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
7:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 7 Km/h 82% 1025 mb 0 mm/h
10:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 81% 1025 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 78% 1024 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 9 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 56% 1024 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 46% 1022 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 7 Km/h 66% 1024 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.