Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања добија изузетан укус.
За припрему јела потребни су: 1 kg рибића, једна мања шаргарепа, једна мања главица црног лука, ловор, рузмарин, со, бибер, брашно, уље или маст, 2 коцке за супу и 2 кашике старог кајмака.
Рибић исећи на веће комаде, медаљоне. Усолити, побиберити и уваљати у брашно. У шерпи угрејати уље или маст. Пропржити црни лук и шаргарепу. Ставити и месо да се мало пропржи, док се около не добије златкаста корица. Затим све налити водом. Додати који лист ловора, мало рузмарина и две говеђе коцке за супу. Кад вода проври, смањити ринглу и оставити да се крчка уз повремено доливање воде. Доливати топлу воду. Јело треба крчкати што дуже, сат и по до два. Последњих пола сата не доливати воду, већ пуститу да уври и да се сафт згусне. На крају додати старог кајмака.
Рибић можете да запечете и у рерни. Након кувања рибић поређати у пекач, додати обарен кромпир и печурке. Све прелити сафтом у коме се месо крчкало. У рерни пећи до сат времена на 150 степени. Служити топло.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.