• Latest
  • Trending
  • All

Рибић

17. јун 2025.

Култура: „Елио“ за почетак распуста

16. јун 2025.

Знањодром

12. јун 2025.

Култура: „Политикин Забавник“ у чајетинској библиотеци

9. јун 2025.
знањодром

Знањодром

5. јун 2025.
crkva-u-ljubisu

Црква Светог цара Константина и царице Јелене у Љубишу

4. јун 2025.

Честославица

4. јун 2025.

Зелембаћ

3. јун 2025.

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

3. јун 2025.

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
уторак, јун 17, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања добија изузетан укус.

За припрему јела потребни су: 1 kg рибића, једна мања шаргарепа, једна мања главица црног лука, ловор, рузмарин, со, бибер, брашно, уље или маст, 2 коцке за супу и 2 кашике старог кајмака.

Рибић исећи на веће комаде, медаљоне. Усолити, побиберити и уваљати у брашно. У шерпи угрејати уље или маст. Пропржити црни лук и шаргарепу. Ставити и месо да се мало пропржи, док се около не добије златкаста корица. Затим све налити водом. Додати који лист ловора, мало рузмарина и две говеђе коцке за супу. Кад вода проври, смањити ринглу и оставити да се крчка уз повремено доливање воде. Доливати топлу воду. Јело треба крчкати што дуже, сат и по до два. Последњих пола сата не доливати воду, већ пуститу да уври и да се сафт згусне. На крају додати старог кајмака.

Рибић можете да запечете и у рерни. Након кувања рибић поређати у пекач, додати обарен кромпир и печурке. Све прелити сафтом у коме се месо крчкало. У рерни пећи до сат времена на 150 степени. Служити топло.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Култура: „Елио“ за почетак распуста

Related Posts

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Please login to join discussion

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
    • Цркве и манастири
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.