• Latest
  • Trending
  • All
Rižoto sa piletinom

Рижото са пилетином

10. април 2024.
psihijatrijski-slucaj

Психијатријски случај

19. новембар 2025.

Штрудла са маком

18. новембар 2025.

Дечји позоришни фестивал – „Време је за позориште“

17. новембар 2025.

Културни репертоар

17. новембар 2025.
brezova-guba

Брезова губа

17. новембар 2025.
leteci-metro

Београд добија летећи метро

14. новембар 2025.

Знањодром

13. новембар 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 19, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рижото са пилетином

by Око Златибора
10. април 2024.
in Куварица
0
Rižoto sa piletinom
Share on FacebookShare on Twitter

Рижото је кремасто медитеранско јело које је настало у Италији. Међутим, налази се у готово сваком менију домаћих ресторана, а све чешће и на породичној трпези. Рижото захтева око 40-ак минута за припрему и намирнице које се наменски купују.

Састојци за рижото су: 125 грама пиринча дугог зрна, 1 средња главица црног лука, 1 коцка пилеће супе, уље, 4 средње шоље за кафу воде, 400 грама пилећих филета, 100 ml павлаке за кување, со, бибер, оригано, кесица пармезана.

У шерпу сипати 2 кашике уља и пропржити лук ситно исецкан. Додати воду. Кад прокува, додати коцку супе и након пар минута пиринач претходно опран. Оставити да се кува док вода не уври. Уколико пиринач није мекан, додати још воде. У међувремену, пилетину исећи на коцкице. Пржити је у тигању са врло мало уља. Након десетак минута додати павлаку и зачине. Промешати, поклопити и оставити да се месо укрчка у павлаци на тихој ватри. Затим додати скуван питинач. Све добро измешати да смеса постане компактна.

Јело се служи топло. Ако волите да јело буде лепо декорисано, рижото вам даје прилику за то. Један од предлога је да мању чинију или чашу поквасите водом, сипате у њу рижото, окренете на тањир и тако добијете „мини кулу“. Посути пармезаном и ориганом.

Поред пилетине у рижото се могу додати печурке које се пржу уз месо, или кувани кукуруз, шаргарепа или грашак.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

ShareTweet
Previous Post

Спорт: Данас почиње Плејоф АБА 2 лиге

Next Post

Знањодром

Related Posts

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.