• Latest
  • Trending
  • All
Rižoto sa piletinom

Рижото са пилетином

10. април 2024.
crkva-u-ljubisu

Црква Светог цара Константина и царице Јелене у Љубишу

4. јун 2025.

Честославица

3. јун 2025.

Зелембаћ

3. јун 2025.

Култура: Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић у КЦ Златибор

3. јун 2025.

Знањодром

29. мај 2025.
ćaci-štrajk-glađu

„Ћацији“ најављују штрајк глађу у три смене

28. мај 2025.

Недеља ужичког позоришта

26. мај 2025.

Култура: Премијера филма „Изван времена“

26. мај 2025.

Знањодром

22. мај 2025.

Четврти Bazzum џез фестивал у Ужицу

22. мај 2025.
tri-dana-humanosti-cajetina

Три дана хуманости у Чајетини: Хуманитарни турнири за кориснике Црвеног крста

22. мај 2025.
petar-bozovic-u-uzicu

Петар Божовић у Ужицу са монодрамом инспирисаном поезијом Матије Бећковића

22. мај 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
среда, јун 4, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рижото са пилетином

by Око Златибора
10. април 2024.
in Куварица
0
Rižoto sa piletinom
Share on FacebookShare on Twitter

Рижото је кремасто медитеранско јело које је настало у Италији. Међутим, налази се у готово сваком менију домаћих ресторана, а све чешће и на породичној трпези. Рижото захтева око 40-ак минута за припрему и намирнице које се наменски купују.

Састојци за рижото су: 125 грама пиринча дугог зрна, 1 средња главица црног лука, 1 коцка пилеће супе, уље, 4 средње шоље за кафу воде, 400 грама пилећих филета, 100 ml павлаке за кување, со, бибер, оригано, кесица пармезана.

У шерпу сипати 2 кашике уља и пропржити лук ситно исецкан. Додати воду. Кад прокува, додати коцку супе и након пар минута пиринач претходно опран. Оставити да се кува док вода не уври. Уколико пиринач није мекан, додати још воде. У међувремену, пилетину исећи на коцкице. Пржити је у тигању са врло мало уља. Након десетак минута додати павлаку и зачине. Промешати, поклопити и оставити да се месо укрчка у павлаци на тихој ватри. Затим додати скуван питинач. Све добро измешати да смеса постане компактна.

Јело се служи топло. Ако волите да јело буде лепо декорисано, рижото вам даје прилику за то. Један од предлога је да мању чинију или чашу поквасите водом, сипате у њу рижото, окренете на тањир и тако добијете „мини кулу“. Посути пармезаном и ориганом.

Поред пилетине у рижото се могу додати печурке које се пржу уз месо, или кувани кукуруз, шаргарепа или грашак.

Наравно, ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

ShareTweet
Previous Post

Спорт: Данас почиње Плејоф АБА 2 лиге

Next Post

Знањодром

Related Posts

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Розен торта

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Розен торта, посни дезерт, незаобилазан на свим славама. Брзо и лако се спрема, али се бар један дан чека на...

Теткина проја

by Око Златибора
25. март 2025.
0

Састојци: 5 кашика паленте или крупног пројоног брашна, 5 кашика пшеничног брашна, пола кашичице соде бикарбоне, пола кесице прашка за...

Рафаело

by Око Златибора
18. март 2025.
0

Рафаело куглице су производ италијанске компаније Фереро. На тржишту су се појавиле 1990. године и одмах попримиле симпатије готово свих...

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion

Мени

  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
No Result
View All Result

Категорије

  • Авантура
  • Блог
  • Вести
  • Забава
  • Златопедија
    • Гљиве
    • Географија
    • Златиборци
    • Манифестације
    • Спорт
    • Фауна
    • Флора
    • Цркве и манастири
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Хумор
    • Агенција Ерцов

Категорије

  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.