• Latest
  • Trending
  • All
фаширане-шницле

Фаширане шницле

25. март 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

26. децембар 2025.

Знањодром

25. децембар 2025.
zlatiborski-espreso

Златиборски еспресо

25. децембар 2025.
grepling-seminar

Хуманитарни греплинг семинар на Златибору

24. децембар 2025.
donald*-tramp-nije srbin

Истраживање: Доналд Трамп није Србин

23. децембар 2025.

Културни репертоар: „Е, мој Тодоре“ у Семегњеву

25. децембар 2025.

Брдарице

19. децембар 2025.

Знањодром

18. децембар 2025.
vucuc-tuzi-blokadere

Вучић тужи блокадере јер су спречили да их победи у целом свету

17. децембар 2025.
politicki-skandal

Скандал

16. децембар 2025.

Културни репертоар

19. децембар 2025.

Знањодром

11. децембар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Субота, децембар 27, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Фаширане шницле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
фаширане-шницле
Share on FacebookShare on Twitter

За фаширане шницле су потребни следећи састојци: 500 g мешаног млевеног меса, 2 крупна јајета, 200 gr презли, 4 чена белог лука, со и бибер по укусу, уље.

У чинију ставити млевено месо, јаја, ситно исецкан бели лук, со, бибер и половину презли. Све добро измешати да се добије компактна маса. Најбоље би било презле постепено додавати, јер смеса не треба да буде ни превише мека ни превише тврда. Од добијене смесе обликовати пљескавице величине длана. Тако обликовано уваљати у преостале презле. Пржити у дубоком уљу на умереној температури. По пржењу извадити фаширане шницле на убрус који ће упити вишак уља.

Уместо презли у саму смесу могу се додати две измрвљене кришке хлеба. Хлеб би требало да буде бајат, стар један до два дана.

Уколико већ имате старог хлеба, презле можете и сами направити. Стари хлеб искидати на мање комаде, ставити на послужавник или тацну и оставити на промаји да се осуши. Тако сув самлети на воденици за месо. Чува се у добро затвореној тегли или кантици на хладном месту.

У фаширане шницле може се додати и барени спанаћ или блитва које је пртребно добро оцедити и ситно исецкати. У то случају у смесу се додаје мало више презли, како би упиле додатну воду из поврћа.

Фаширане шницле се служе топле, обично уз пире или спанаћ.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Култура – Симфонијски оркестар на Златибору

Next Post

Знањодром

Related Posts

Брдарице

by Око Златибора
19. децембар 2025.
0

За припрему брдарица потребно је: 1 dl пива, 2 dl уља, око 500 g брашна, 1 прашак за пециво, 250...

Медено срце

by Око Златибора
3. децембар 2025.
0

Колач медено срце је један од омиљених домаћих колача, који се једноставно припрема и има карактеристичан укус захвањујући цимету и...

Штрудла са маком

by Око Златибора
18. новембар 2025.
0

За припрему штрудле са маком потребно је: паковање 200 g мешавине мака и шећера, 120 ml топле воде, 500 g...

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result
loader-image
Време данас
Zlatibor
7:34 pm, дец 27, 2025
temperature icon -3°C
ведро небо
Humidity: 89 %
Pressure: 1025 mb
Wind: 7 Km/h
Wind Gust: 6 Km/h
Clouds: 1%
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:14 am
Sunset: 4:10 pm
  • Temperature
  • Precipitation
  • Rain Chance
  • Wind
  • Humidity
  • Pressure
10:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 86% 1025 mb 0 mm/h
1:00 am
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 8 Km/h 80% 1024 mb 0 mm/h
4:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 8 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
7:00 am
temperature icon
-2°/-2°°C 0 mm 0% 9 Km/h 76% 1022 mb 0 mm/h
10:00 am
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 56% 1024 mb 0 mm/h
1:00 pm
temperature icon
1°/1°°C 0 mm 0% 15 Km/h 46% 1022 mb 0 mm/h
4:00 pm
temperature icon
-3°/-3°°C 0 mm 0% 7 Km/h 66% 1024 mb 0 mm/h
7:00 pm
temperature icon
-4°/-4°°C 0 mm 0% 7 Km/h 77% 1025 mb 0 mm/h
Weather from OpenWeatherMap

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.