• Latest
  • Trending
  • All
taljatele

Таљателе са месом

16. јануар 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Таљателе са месом

by Око Златибора
16. јануар 2025.
in Куварица
0
taljatele
Share on FacebookShare on Twitter

Таљателе су врста тестенина пореклом из Италије. То су дуга и широка резанца, налик тракама ширине око 6 mm. Једноставне су за припрему, а деца их изузетно воле.

За припрему су потребни: паковање таљатела, 200-300 gr млевног меса, мала главица црног лука, мало чено белог лука, шољица за кафу кечапа, шољица за кафу павлаке за кување, 100 gr траписта, со, уље и першун.

Припрема

У кључалу воду ставити таљателе да се кувају. Посолити их. Кувају се око 15ак минута. За то време у тигању, на уљу пропржити ситно сецкан црни лук. Додати и чен белог лука. Кад лук добије стакласту боју додати месо. Посолити га и пржити на умереној температури. Кад се месо испржи додати кечап, а затим и павлаку. Добро измешати и оставити да се крчка десетак минута. На крају додати першун по укусу. Готове таљателе оцедити. Служити их топле преливене топлим сосом. Трапист изрендати и посути по сервираном јелу.

Таљателе се могу наћи у боље снабдевеним радњама. Купују се свеже или осушене, углавном у паковањима од 400 грама. Отприлике, једна особа може да поједе 100-150 gr ове тестенине.

Таљателе се могу и направити. За припрему су вам потребна два јаја, 200 gr брашна и кашичица соли. У чинији измешати со и брашно. Додати јаја и месити. У почетку тесто ће се мрвити, али што га дуже будете месили маса ће постајати компактнија. На крају добиће глатку структуру. Увити га у самолепљиву фолију и оставити да одстоји сат времена. Подлогу на којој ћете тесто развлачити равномерно посути брашном и оклагијом развући што тање. Исећи траке ширине до 1 cm. Траке се увију у гнездо (круг). Поређати их на плех, покрити крпом и оставити да се осуше. Свеже таљетеге се могу и замрзнути.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: тесто
ShareTweet
Previous Post

Ужичка гимназија

Next Post

Знањодром

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.