• Latest
  • Trending
  • All

Слатки купус са месом

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Слатки купус са месом

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Купус, иако на око делује као обично, можда и не тако укусно поврће, изузетно је користан када је у питању здрава исхрана. Купус је богат витамином Ц, садржи витамине К и Б6, гвожђе, богат је антиоксидансима и влакнима. Уз то нискокалоричан је и нискомасан, па ће вам помоћи у скидању вишка килограма. Најбоље је конзумирати га свежег, у што мање зачињеној салати. Међутим, да јеловник не би досадио, ми предлажемо купус у другој варијанти.

За припрему куваног слатког купуса са месом потребни су следећи састојци: већа главица купуса, пола килограма меса, главица црног лука, две осредње шаргарепе, со, бибер, млевена паприка, лолбер, першун, уље или маст.

У шерпу ставити ситно сецкан лук да се пропржи. Додати шаргарепу сечену на колутове. Кад лук добије стакласту боју додати месо исечено на коцке. Месо може бити свињско или говеђе. Ми користимо мањемасан свињски врат без коске. Пропржити месо и зачинити га. Купус исећи на коцке и додати у шерпу. На први поглед деловаће да има превише купуса, међутим током припреме он ће спласнути отпуштајући воду из себе. У зависности да ли желите густо или чорбасто јело, у шерпу постепено додавати топлу воду. Додати лолбер и млевену паприку. Поклопити и оставити да се крчка све док месо не постане мекано. На крају додати ситно сецкан першун.

Јело се служи топло. Уз њега добро иде сир или кисели карфиол.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Културни репертоар у празничном расположењу

Next Post

Новогодишња журка ФК Чајетине

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Новогодишња журка ФК Чајетине

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.