• Latest
  • Trending
  • All

Рибић

17. јун 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
in Куварица
0
Share on FacebookShare on Twitter

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања добија изузетан укус.

За припрему јела потребни су: 1 kg рибића, једна мања шаргарепа, једна мања главица црног лука, ловор, рузмарин, со, бибер, брашно, уље или маст, 2 коцке за супу и 2 кашике старог кајмака.

Рибић исећи на веће комаде, медаљоне. Усолити, побиберити и уваљати у брашно. У шерпи угрејати уље или маст. Пропржити црни лук и шаргарепу. Ставити и месо да се мало пропржи, док се около не добије златкаста корица. Затим све налити водом. Додати који лист ловора, мало рузмарина и две говеђе коцке за супу. Кад вода проври, смањити ринглу и оставити да се крчка уз повремено доливање воде. Доливати топлу воду. Јело треба крчкати што дуже, сат и по до два. Последњих пола сата не доливати воду, већ пуститу да уври и да се сафт згусне. На крају додати старог кајмака.

Рибић можете да запечете и у рерни. Након кувања рибић поређати у пекач, додати обарен кромпир и печурке. Све прелити сафтом у коме се месо крчкало. У рерни пећи до сат времена на 150 степени. Служити топло.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Култура: „Елио“ за почетак распуста

Next Post

Рани мошњак

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Рани мошњак

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.