• Latest
  • Trending
  • All
pica

Пица „Ништа без сланине“

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пица „Ништа без сланине“

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
pica
Share on FacebookShare on Twitter

Пица, специјалитет италијанске кухиње, који се одомаћио широм света. Иако су основни састојци парадајз, сир и шунку, свака нација је прилагођавала пицу својој кухињи. Тако код нас чест састојак је кулен, пршута или јаја.

Састојци за тесто: 700 gr брашна, једно јаје, кесица сувог квасца, кашичица соли, кашичица шећера, две кашике уља, две кашике млека и чаша млаке воде.

Брашно добро измешати са квасцем, сољу и шећером. Додати јаје, уље и млеко. Воду додавати постепено. Добро умесити тесто који би требало да буде мекано и помало лепљиво. Оставити да надође око пола сата.

Тесто развући на побрашњеној подлози и ставити у плех од рерне. Прво га премазати павлаком, па редом додавати 100 gr кечапа, 300 gr шунке сецкане на трачице, 2-3 кисела краставчића, 200 gr на листиће сецканих шампињона и на крају бар 100 gr сланине. Препоручујемо да то буде безмесната сланина, такозвана сапуњара, да би лепо подмастила пицу. Зими можете додати и ајвар. Водите рачуна о количини да укус ајвара не би постао доминантан.

У загрејану рерну на 200 степени спустити плех на најнижи ниво и пећи око 10 минута. затим подићи на претпоследњи и пећи још 10 минута. Након тога, извадити плех, додати око 200 gr траписта и вратити у рерну колико да се сир истопи. Пица се служи топла.

Лакша варијанта је да се купи готова подлога за пицу. У продаји се могу наћи залеђена подлога или полупечена.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: тесто
ShareTweet
Previous Post

Квиз шоу

Next Post

Авантура

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
Црни врх Златибор

Авантура

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.