• Latest
  • Trending
  • All
piletina-pečurke

Пилетина у сосу од печурака

25. март 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.

Дивљи кестен

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Уторак, новембар 11, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Пилетина у сосу од печурака

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
piletina-pečurke
Share on FacebookShare on Twitter

Пилетина у сосу од печурака је лагано јело које лепо леже у летњем периоду, јер се тешко можете прејести од њега. Идеална је за послужење гостију који воле да пробају нешто ново, нешто ван уобичајеног златиборског јеловника.

За припрему овог лаганог јела потребно је: око 300 гр белог пилећег меса, 200 гр шанпињона, мало паковање павлаке за кување, мања главица црног лука, чен белог лука, со, першун.

На угрејаном уљу или масти издинстати ситно исецкан црни и бели лук. Пилеће месо исећи на коцкице и додати. Прзити на умереној ватри. Пилеће месо се брзо пржи, али га ми оставимо мало дуже да добије златкасту боју. Кад месо буде готово, додати печурке сечене на листиће. Печурке ће пустити воду, па их треба пржити док вода не испари. Посолити по укусу. На крају се додаје павлака за кување. Ринглу смањити и оставити да се све крчка док се сос не згусне. Декорисати свежим першуном.

У јело се може додати и кувана макарона заједно са павлаком и такође оставити да се укрчка на тихој ватри. Пилетина у сосу од печурака се служи топла. Уз њу одлично иде сезонска салата.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију

Tags: главно јелопредјело
ShareTweet
Previous Post

Фантастичан Квиз шоу

Next Post

Зељаница

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
zeljanica

Зељаница

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.