Домаћи бурек са месом се прилично разликује од пекарског, не само по корама већ и по каши у коју поред лука и меса можете ставити разне додатке.
Састојци за бурек са месом у кућној варијанти су: паковање кора, 3 веће главице црног лука, мања шаргарепа, пола килограма мешаног млевеног меса, со, бибер, 5 јаја, 2 кашике павлаке, јогурт и шољица уља.
Исецкати црни лук на ситнои пропржити га на уљу док не добију стакласту боју. Додати рендану шаргарепу, а затим месо, со и бибер. Кад месо буде пржено, скинути са ватре и оставити да се прохлади. У тако охлађену смесу додати шољу јогурта и 3 јајета.
У подмазан плех две коре ставити по дну. Затим коре цепати, квасити у каши од меса и ређати у плех, једну до друге (као пита гужвара). И тако док не потрошите коре и кашу. На крају, по врху ставите једну кору. Бурек исеците на коцке и ставите да се пече на 200 степени. Кад буде упола печен, извадите из рерне и налијте са већ припремљеним преливом од 2 умућена јаја са већом шољом јогурта. Можете виљушком размаћи коре куда сте их секли, како би прелив натопио и унутрашњи део бурека. Пећи још 15-ак минута. Извадити из рерне и прекрити крпом да горња кора мало омекша. Служити топло.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!