• Latest
  • Trending
  • All
rol-viršla

Рол виршле

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Рол виршле

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
rol-viršla
Share on FacebookShare on Twitter

Рол виршле су изузетно једноставно јело, погодне за доручак или вечеру, у моментима кад домаћица случајно или намерно нема времена за кување. Такође, ова врста пецива се одлично уклапају у дечију рођенданску трпезу.

За припрему рол виршли су потребни: пола килограма залеђеног лиснатог теста, шест виршли, једно јаје и сусам.

Лиснато тесто извадити из кесе и оставити да се лепо одледи, бар два сата пре припреме. На побрашњену подлогу ставити једну четвртку одлеђеног лиснато тесто, посути га брашном и оклагијом растањити док се не добије дебљина око 3 mm. Затим тесто исећи на шест трака. На сваку траку ставити половину куване виршле. Уролати их и ставити у подмазан или обложен пек папиром плех. Исто поновити и са другом четвртком. Смотане рол виршле премазати умућеним жуманцетом и посути сусамом, мада ово и није неопходно. Наравно, уколико у паковању има пет виршли, тесто се сече на пет трака.

Рол виршле се пеку око пола сата на 200 степени. Током печења било ког лиснатог теста није пожељно да се отвара рерна, јер ће тесто спласти.

Рол виршле не служити одмах. Потребно им је 15-ак минута да се охладе. Служе се уз јогурт, павлаку или кисело млеко.

Поред обичних виршли, могу се користити и димљене или хот дог.

rol-virsla
рол-виршла

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: пецивотесто
ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Знањодром

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post
zlatibor zima

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.