• Latest
  • Trending
  • All
толстолобик

Толстолобик

6. август 2022.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

11. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Cреда, новембар 12, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Толстолобик

by Око Златибора
6. август 2022.
in Куварица
0
толстолобик
Share on FacebookShare on Twitter

Толстолобик је слатководна риба из породице шарана. Код нас је донета из Кине и настањује реке Дунав и Саву, мада се све више гаји у рибњацима.

Толстолобик је немасна риба, белог меса, пријатног укуса и великих костију које се лако чисте. У радњама може се наћи цео или сечен на котлете.

За припрему толстолобика потребни су котлети рибе и зачини за маринаду. У чинији помешати со, додатак јелима, ситно сецкан бели лук, уље, ловоров лист, першун, лимунов сок, бибер, рузмарин, мајчину душицу. Комбинација зачина и количина може се правити по жељи у зависности од личног укуса. Котлете уваљати у маринаду и оставити да стоје у фрижидеру бар пар сати. Најбоље би било да преноће како би риба што боље упила арому зачина. У тигањ насути већу количину уља и добро угрејати. Када се спусти риба у уље, ринглу смањити. Код првог спремања, препорука је да се користи тефлонски тигањ како се риба не би залепила. По пржењу извадити котлете на убрус који ће упити вишак уља. Служи се топао уз кромпир салату или пиринач.

Толстолобик садржи доста протеина, гвожђа, сумпора, цинка, магнезијума, омега-3 и омега-6 киселина и добар је у превенцији кардиоваскуларних и онколошких болести.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију.

ShareTweet
Previous Post

Знањодром

Next Post

Др Иро Гутман

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post
gutman

Др Иро Гутман

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.