• Latest
  • Trending
  • All
svinjska-rebra

Свињска ребра са поврћем

25. март 2025.

Знањодром

25. септембар 2025.
Бела-црква-Каран

Бела Црква у Карану

23. септембар 2025.
kornhol-cajetina

У Чајетини одржан корнхол турнир

22. септембар 2025.

Знањодром

18. септембар 2025.

Култура: Отварање изложбе слика „КОЛО“ у КЦ Златибор

18. септембар 2025.
piroske

Пирошке

16. септембар 2025.
zanjodrom

Знањодром

11. септембар 2025.
Selo-Dobroselica

Доброселица

11. септембар 2025.
Ruska-medonjica

Руска медоњица

8. септембар 2025.

Знањодром

4. септембар 2025.
dr Gordana Bojovic

Др Гордана Бојовић: Пацијент мора бити у центру пажње

1. септембар 2025.

Знањодром

28. август 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Петак, септембар 26, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Свињска ребра са поврћем

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
svinjska-rebra
Share on FacebookShare on Twitter

Свињска ребра су специјалитет многих локалних ресторана. Често их спремају испод сача, али фантастична су и печена у рерни у комбинацији са поврћем.

За припрему су потребна ребра у комаду. За један ручак довоњно је узети један килограм, по могућству тањих и не претерано масних ребара. Мало масноће је добро, јер боље клизи низ грло. Уз то потребно је: пола килограма ситнијег кромпира, две шаргарепе, мањи комад броколија, мања главица карфиола и зачини.

Дан пре припреме, ребарца зачинити. Ми смо користили со, додатак јелима, мало млевене паприке, мало бибера, босиљак и обавезно рузмарин. Тако зачињено прекрити фолијом и оставити у фрижидеру.

У плех ставити свињска ребра, прекрити алуминијумском фолијом и пећи у рерни загрејаној на 200 степени око сат времена. Плех није потребно подмазивати јер ће сама ребра пустити масноћу. У међувремену поврће опрати и исећи на мање комаде. Затим га обарити. Ми их баримо у истој шерпи, с тим да прво ставимо кромпир и шаргарепу, па након 15ак минута додамо карфиол, плави патлиџан, тиквицу, а на крају броколи. Тако (не потпуно) обарено поврће додамо у плех са месом, налијемо пола шољице воде, зачинимо поврће додатком јелима и першуном, па без фолије вратимо у рерну. Температуру смањити на 150-180 степени и пећи још 45 минута.

Служити док је вруће! Јести са уживањем!

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: главно јело
ShareTweet
Previous Post

Културна дешавања око Златибора

Next Post

Знањодром

Related Posts

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Телећа чорба

by Око Златибора
26. март 2025.
0

За телећу чорбу важи да је најбоља у ресторану. И јесте добра! Бар из нашег искуства, никад нас није изневерила....

Next Post

Знањодром

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.