Авантура

Раковица

Раковица је заселак села Гостиље, смештен испод масива Чиготе. Благо изолована и ушушкана међу планинским врховима представља идеално место за одмор.

У селу се налази Раковичка пећина, још увек неистражена и туристички неексплоатисана. Ако имате адекватну опрему и спремни сте за авантуру можете ући до километар у њу. У супротном вам препоручујемо да се задржите у пар првих дворана где можете уживати у погледу на пећински накит и дружити се са колонијом слепих мишева (не бојте се, потпуно су безопасни). Из пећине истиче Раковички поток. Бистар и брз представља идеално станиште за поточну пастрмку. Ако следите његов ток, пар километара низводно стићи ћете до реке Катушнице.

У Раковици се налази још један спелеолошки бисер, јама коју овде зову Јамина, а међу професионалцима је позната као Раковичка лепотица. У њу нема спуштања сем ако сте професионални спелеолог, али можете је обићи и бацити поглед на овај драгуљ природе.

У Раковици можете радити много тога: шетати се по шумама и ливадама, планинарити по околним врховима, дружити се са љубазним и гостопримљивим становницима овог прелепог села, појести, попити и доживети праву авантуру. У близини можете роштиљати на излетишту Заоглине на коме је локално ловачко удружење саградило чесму са ледено хладном водом идеалном за хлађење пива или лубеница.

Ако одлучите да проведете одмор у Раковици, апсолутно нећете погрешити. Домаћини вас чекају на ФБ страници Златибор Гостиље-Раковица или на броју 0643223930.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *