Златиборци

Бојан Савић

Бојан Савић је новинар, сатиричар и познати квиз играч. Рођен је 3.3.1977. у Земуну од оца Мијаила и мајке Радмиле. Његов рођени брат је пилот мајор Горан Савић. Основну школу је завршио у Чајетини, а средњу електротехничку у Техничкој школи Радоје Марић из Ужица.

Први наступ у квизу забележио је на Радио телевизији Србије 2006. године у „ТВ Слагалици“. Учествовао је у квизовима Питања за шампиона, Супер геније, Пут око света, Високи напон, Велики изазов… Први значајан успех остварио је у Суперфиналу ТВ Слагалице 2008/2009. организованог у част 15 година постојања квиза. Био је победник првог од осам циклуса од којих се састојало Суперфинале, а на крају комплетног Суперфинала заузео је четврто место. 2018. године у овом квизу је освојио прво место у 118. редовном циклусу.

Новинарску каријеру је почео 2011. године сарадњом са сатиричним сајтом Њуз нет чији је редовни сарадник. Један је од аутора сатиричне књиге Права историја света. Сарађује са „Ужичком недељом“ у којој пише новинарске чланке и редовну сатиричну рубрику под именом „Ерцов“.

One thought on “Бојан Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *