Клопа

Ћуфте

Ћуфте су прилично популарно јело, лако се спремају и једу. Деца их углавном прилично воле, често их траже, па могу и да досаде. Ћуфте, не деца.

Млевено месо, со, јаје, бели лук и презле добро сјединити и правити лоптице. Пропржити ситно исецкан црни лук и шаргарепу. Додати кечап или парадајз пелат и додатак јелима. Након пар минута налити водом и оставити да прокува. Затим додати ћуфте. Кувати их на умереној температури. Пред крај додати млевену паприку, брашно и першун.

Тривија за крај: Реч ћуфта потиче из персијског језика од речи ژاکت کش باف پشمی (куфта) што значи мала пљескавица, а у Турској је 2005. године регистровано 291 различитих начина на који се спремају ћуфте.

Пријатно!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *