Домаћа супа са кнедлама на око можда изгледа мало компликовано, а заправо је прилично једноставна за спремање. Истина, њено кување захтева мало више времена, али њега увек можете креативно искористити за прање прозора, усисавање и друге забавне активности.
Од састојака потребни су: пилећа леђа (данас их је могуће наћи у готово свакој месари), маст, јаје, гриз, со и додатак јелима.
Пилећа леђа скувати у води зачињеној додатком јелима.
Припремити смесу за кнедле од једне кашике виљушком умућене масти, једног јајета, мало соли и гриза. Гриз стављати постепено, јер он упија воду и згушњава кашу. Каша би требало да буде мекша.
Кад се месо скува, извадити га, одвојити од костију, ситно исецкати и вратити у шерпу. Додати исецкану шаргарепу. Затим правити кнедле. Кашичицу умочити у врелу супу, захватити смесу за кнедле и спустити их у воду. Ринглу утишати и оставити да лагано ври. Пред крај кувања додати першун. Кнедле су готове када виљушка глатко прође кроз њих.
Супа са кнедлама је јако захвална као храна за малу децу јер у њу можете додати ситно сецкани кромпир, које зрно пиринча или грашка и тако детету обезбедити оброк богат разноврсним хранљивим материјама.
Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!