• Latest
  • Trending
  • All
supa-sa-knedlama

Супа са кнедлама

25. март 2025.

Црква Светог Архангела Гаврила у Чајетини

12. новембар 2025.

Културни репертоар

12. новембар 2025.

30. Југословенски позоришни фестивал – Без превода

9. новембар 2025.

Знањодром

9. новембар 2025.
slobodan-simic-satiricar

Слободан Симић: Насмејан човек престаје да се боји

5. новембар 2025.
ćaci-štrajk-glađu

Напредњак се плаши да, на снимцима из Ћациленда, није испао довољно бедно

4. новембар 2025.
mma-zlatibor

ММА клуб Златибор успешaн на државном првенству АДЦЦ

4. новембар 2025.
marija-vulovic-betel

Жаклинин Џемпер

3. новембар 2025.

Мусака од плавог патлиџана

3. новембар 2025.

Културни репертоар

3. новембар 2025.
maglenka-clitocybe-nebularis

Магленка (Clitocybe nebularis)

1. новембар 2025.

Знањодром

30. октобар 2025.
  • Авантура
  • Хумор
  • Куварица
  • Знаменитости
  • Златопедија
  • Важни телефони
  • Смештај на Златибору
  • Контакт
  • Рекламирајте се код нас
Четвртак, новембар 13, 2025
  • Login
Око Златибора
No Result
View All Result
Око Златибора
No Result
View All Result
Home Куварица

Супа са кнедлама

by Око Златибора
25. март 2025.
in Куварица
0
supa-sa-knedlama
Share on FacebookShare on Twitter

Домаћа супа са кнедлама на око можда изгледа мало компликовано, а заправо је прилично једноставна за спремање. Истина, њено кување захтева мало више времена, али њега увек можете креативно искористити за прање прозора, усисавање и друге забавне активности.

Од састојака потребни су: пилећа леђа (данас их је могуће наћи у готово свакој месари), маст, јаје, гриз, со и додатак јелима.

Пилећа леђа скувати у води зачињеној додатком јелима.

Припремити смесу за кнедле од једне кашике виљушком умућене масти, једног јајета, мало соли и гриза. Гриз стављати постепено, јер он упија воду и згушњава кашу. Каша би требало да буде мекша.

Кад се месо скува, извадити га, одвојити од костију, ситно исецкати и вратити у шерпу. Додати исецкану шаргарепу. Затим правити кнедле. Кашичицу умочити у врелу супу, захватити смесу за кнедле и спустити их у воду. Ринглу утишати и оставити да лагано ври. Пред крај кувања додати першун. Кнедле су готове када виљушка глатко прође кроз њих.

Супа са кнедлама је јако захвална као храна за малу децу јер у њу можете додати ситно сецкани кромпир, које зрно пиринча или грашка и тако детету обезбедити оброк богат разноврсним хранљивим материјама.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију!

Tags: супачорба
ShareTweet
Previous Post

Зова

Next Post

„Планинске стреле“ на Златибору

Related Posts

Мусака од плавог патлиџана

by Око Златибора
3. новембар 2025.
0

За припрему мусаке потребно је око килограм плавог патлиџана, 400 грама мешаног млевеног меса, главица црног лука, чен белог лука,...

piroske

Пирошке

by Око Златибора
16. септембар 2025.
0

Пирошке се праве од нараслог теста, празне или пуњене различитим филовима, а могу бити пржене у уљу или печене у...

Палачинке из рерне

by Око Златибора
25. јун 2025.
0

Једна од варијанти су и палачинке из рерне. Скраћују време припреме, што је за модерну куварицу изузетно важно.

Рибић

by Око Златибора
17. јун 2025.
0

Рибић је део јунетине који се налази на коленици. Изузетно је мекан и сочан комад меса, који након дугог кувања...

Next Post

"Планинске стреле" на Златибору

Please login to join discussion
No Result
View All Result

Категорије

Категорије

  • Авантура
  • Агенција Ерцов
  • Блог
  • Вести
  • Гљиве
  • Географија
  • Забава
  • Златиборци
  • Златопедија
  • Знаменитости
  • Куварица
  • Манифестације
  • Пословни водич
  • Саговорници
  • Смештај на Златибору
  • Спорт
  • Фауна
  • Флора
  • Хумор
  • Цркве и манастири

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Важни телефони
  • Контакт
  • Политика приватности
  • Рекламирајте се код нас

Copyright © 2017 JNews.