Клопа

Супа са кнедлама

Пилећа леђа скувати у води зачињеној додатком јелима.

Припремити смесу за кнедле од једне кашике виљушком умућене масти, једног јајета, мало соли и гриза. Гриз стављати постепено, јер гриз упија воду и згушњава кашу. Каша би требало да буде мекша.

Кад се месо скува извадити га, одвојити од костију, ситно исецкати и вратити у шерпу. Додати исецкану шаргарепу. Затим правити кнедле. Кашичицу умочити у врелу супу, захватити смесу за кнедле и спустити их у воду. Ринглу смањити и оставити да лагано ври. Пред крај кувања додати першун. Кнедле су готове када виљушка глатко прође кроз њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *