Куварица

Макароне са сосом од туњевине

Макароне-туњевина

Макароне са сосом од туњевине су наш домаћи изум, настао као последица пробуђене мушке креативности и глади. Вероватно постоје бољи рецепти, али и овај се показао као врло укусан.

Састојци: макароне или шпагете, црни лук, бели лук, туњевина, кечап, павлака, со.

У поуљену шерпу ставити мању ситно исецкану главицу црног лука и један чен белог лука. Динстати на тихој ватри док се лук лепо не отопи. За то време, туњевину из конзерве добро оцедити од уља. Није неопходно, али ће сос бити пријатнијег укуса. Тако оцеђену додати у шерпу. Пржити десетак минута. Затим додати кесицу кечапа, од 100 грама. Добијену смесу крчкати неких десетак минута. На крају додати и две кашике павлаке и добро је умешати са остаком соса. Посолити по укусу, а можете додати и мало босиока. Пустити да се укрчка док се мало не згусне.

Пред крај припреме соса, у кипећу воду, са кашичицом соли и мало уља, додати пола кесе макароне. Оне ће таман бити куване кад се и сос зготови. Уместо макарона могу послужити и шпагете, али их овај пут нисмо имали.

Туњевина се може заменити млевеним месом, с тим да се оно мора дуже пржити. Такође, сос и макароне можете добро умешати, па све то мало запећи у рерни. Овако спремљене макароне са сосом од туњевине су се баш свиделе неким људима, па можете и ви да их пробате.

Ако вам треба идеја за доручак, ручак, вечеру… посетите златиборску куварицу. Можда пронађете инспирацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.