Клопа

Макароне са сосом од туњевине

Састојци: макароне или шпагете, црни лук, бели лук, туњевина, кечап, павлака, со.

У кипећу воду, са кашичицом соли и мало уља, додати пола кесе макароне. Могу и шпагете, али их овај пут нисмо имали. Док се тестенина кува спремамо сос. У поуљену шерпу ставити малу ситно исецкану главицу црног лука и један чен белог лука. Прзити на тихој ватри. Туњевину из конзерве оцедити од уља. Није неопходно, али ће сос бити пријатнијег укуса. Тако оцеђену додати у шерпу. Пржити око 5 минута. Затим додати кесицу кечапа, до 100 грама. Сад већ крчкати неких 5 минута. На крају додати и две кашике павлаке. Посолити по укусу. Пустити да се укрчка док се мало не згусне.

Туњевина се може заменити млевеним месом, с тим да се оно мора дуже пржити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *